Представник компанії «Юджин» не виключає передачі місту недобудованої підземної частини центру «Троїцький»

Представник компанії «Юджин» не виключає передачі місту недобудованої підземної частини центру «Троїцький»

Представник компанії «Юджин» не виключає, що компанія може повністю відмовитися від проекту будівництва перед Національним спорткомплексом «Олімпійський» у Києві і передати місту підземну частину, яку не планується демонтувати.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив в інтерв`ю журналістам адвокат ЗАТ «Смарт-холдинг», до складу якого входить компанія-забудовник «Юджин», Андрій ВИШНЕВСЬКИЙ.
За його даними, проект будівництва торгово-розважального центру «Троїцький» перед НСК «Олімпійський» становить близько 210 млн. доларів. На сьогодні ті 32 млн. грн., які порахувала як компенсацію витрат Київська міська служба «Київміськекспертиза», не враховують інфляційних процесів, збільшену вартість будівельних робіт тощо.
А.ВИШНЕВСЬКИЙ також повідомив, що підземна частина «Троїцького», яку зараз пропонується залишити як паркінг, спочатку призначалася для інших цілей, і її необхідно переробляти.
«Цілком можливо, ми прийдемо до рішення, що нас це не цікавить, і підземну частину ми віддамо місту, тому що це може виявитися економічно не вигідним і недоцільним. І взагалі, може виявитися, що з погляду будівництва, це просто неможливо переробити. Вірніше, можливо, але за великі гроші», - сказав А.ВИШНЕВСЬКИЙ.
Крім того, він повідомив, що на сьогодні по компенсаційних земельних ділянках з владою міста ведуться «конфіденційні переговори». «І поки те, що нам пропонують, нас не влаштовує», - додав А.ВИШНЕВСЬКИЙ.
Як повідомляв УНІАН, 6 лютого Кабінет міністрів підтримав меморандум про демонтаж ТРЦ “Троїцький” перед Національним спортивним комплексом “Олімпійський” до 1 червня цього року.
Уефа наполягає на неможливості проведення на НСК “Олімпійський” матчів Євро-2012, якщо не буде демонтований торгово-розважальний центр “Троїцький” перед стадіоном.
Сьогодні перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що демонтаж наземної частини недобудованого ТРЦ «Троїцький» перед «Олімпійським» планується розпочати у вівторок, 18 березня, і завершити за три місяці.
За інформацією першого заступника голови КМДА, відшкодування збитку компанії «Юджин» відбуватиметься за рахунок надання їм нової земельної ділянки.
УНІАН
Идентификатор: 3914