Кабмін створив комісію для розгляду пропозицій про участь у проектах будівництва доступного житла

Кабмін створив комісію для розгляду пропозицій про участь у проектах будівництва доступного житла

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням №407-р від 5 березня створив комісію з розгляду пропозицій про участь у реалізації пілотних проектів будівництва доступного житла.
Відповідний документ оприлюднено на Урядовому порталі.
Згідно з розпорядженням, очолив комісію заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро ІСАЄНКО. Заступником голови комісії призначено першого заступника міністра з питань ЖКГ Ореста ЛОТОЦЬКОГО. Всього до складу комісії ввійшло 20 представників міністерств, відомств, а також громадських профільних організацій.
Голові комісії надано право вносити зміни в її склад у разі потреби.
Крім того, Кабмін доручив Мінрегіонбуду протягом двох тижнів розробити й затвердити положення про комісію.
Цим же документом уряд затвердив основні критерії оцінки пропозицій щодо участі в реалізації пілотних проектів будівництва доступного житла. Пропозиції про участь зацікавлених органів у реалізації проектів будівництва доступного житла подаються до 20 березня.
Критерії оцінки пропозицій щодо будівництва доступного житла включають: наявність відведеної земельної ділянки й проектно-кошторисної документації з визначенням основних показників (термін будівництва, проектна потужність, обсяг капіталовкладень); стан забезпеченості будмайданчиків інженерними мережами і транспортною інфраструктурою; наявність сировини і підприємств із виробництва будматеріалів місцевого виробництва; застосування сучасних енергозберігаючих технологій, технічних рішень і устаткування; нижча порівняно з ринковою вартість будівництва 1 кв. м доступного житла; кількість сімей і самотніх громадян, які потребують покращення житлових умов, зокрема які мають право на придбання доступного житла; наявність виробничих потужностей у генпідрядника.
УНІАН
Идентификатор: 3910