За допомогу Одесі в підготовці до Євро-2012 «Чорноморцю» пропонують ділянку під готель в парку Шевченка

За допомогу Одесі в підготовці до Євро-2012 «Чорноморцю» пропонують ділянку під готель в парку Шевченка

Як заохочення за допомогу Одесі в підготовці до чемпіонату Європи з футболу 2012 року ЗАТ «ФК «Чорноморець» може розраховувати на 20 тис. кв. метрів торгових площ у підстадіонному просторі та земельну ділянку під будівництво готелю в центральному парку культури і відпочинку ім. Шевченка.
Таку позицію обнародував сьогодні на брифінгу голова Національного агентства з підготовки і проведення Євро-2012 Євген ЧЕРВОНЕНКО.
Голова Нацагентства додав, що «дана умова обумовлена і узгоджена з мером міста Едуардом ГУРВІЦЕМ». Втім, зазначив Є.ЧЕРВОНЕНКО, зараз у переговорах між мерією і президентом клубу народним депутатом України Леонідом КЛІМОВИМ «намітився тайм-аут», після якого місто може оголосити тендер на залучення коштів для реконструкції колишнього стадіону ЧМП, якщо ФК «Чорноморець» не погодиться на запропоновані містом умови реалізації цього проекту.
Умови тендеру, за словами Є.ЧЕРВОНЕНКА, будуть розроблені з вигодою для всіх сторін.
Він пояснив, що ЗАТ «ФК «Чорноморець» вимагає як компенсацію за капіталовкладення в реконструкцію стадіону виділити 10-гектарну паркову зону навколо спортивного об`єкту, а також земельну ділянку для баз для відпочинку і тренувань на вул. Архітекторській і в Отраді. Причому всі перераховані об`єкти організація хоче одержати на постійне користування. А міська влада заявляє, що передавати у приватну власність величезні земельні ділянки в центральному міському парку культури і відпочинку не має наміру.
УНІАН
Идентификатор: 3895