У Києві затверджені нові диференційовані норми утворення твердих побутових відходів для об`єктів господарства

У Києві затверджені нові диференційовані норми утворення твердих побутових відходів для об`єктів господарства

У Києві затверджені нові диференційовані норми утворення твердих побутових відходів (ТПВ) для об`єктів господарства столиці, які будуть чинними протягом 2008-2012 років.
Текст відповідного розпорядження Київської міської держадміністрації від 4 березня оприлюднений на офіційному веб-порталі столичної влади.
Цим розпорядженням визнано таким, що втратило чинність попереднє розпорядження КМДА від 12 липня 2007 р. «Про затвердження норм утворення твердих побутових відходів у м. Києві», згідно з яким нормативи визначалися лише для упорядкованих і неупорядкованих будинків та помешкань приватного сектору.
Новим розпорядженням передбачені диференційовані обсяги утворення ТПВ для 18-ти типів об`єктів господарства столиці. Окремі з типів передбачають, у свою чергу, додаткове розмежування.
Таким чином затверджено окремі нормативи для: житлових багатоквартирних будинків (окремі тарифи для будинків зі сміттєпроводами і без них); житлових будинків індивідуальної забудови; готелів (з ресторанами і конференц-залами і без них); гуртожитків; санаторіїв, пансіонатів, будинків відпочинку; лікувально-профілактичних установ (окремо для лікарень і поліклінік); дитячих дошкільних установ; складських приміщень; адміністративних і громадських організацій та установ;
науково-дослідних і проектних організацій; навчальних закладів (окремо для шкіл і ліцеїв; вищих і середні навчальних закладів; шкіл-інтернатів; профтехучилищ); підприємств торгівлі (промтоварних крамниць; продовольчих крамниць); ринків; супер-, гіпер-, мегамаркетів; видовищних установ ; підприємств побутового обслуговування; залізничних вокзалів, аеропортів, автовокзалів; кемпінгів та автостоянок; пляжів; підприємств громадського харчування (окремо для ресторанів; кафе, їдалень; відкритих сезонних торгових майданчиків і павільйонів).
Крім того, розпорядженням затверджені коефіцієнти сезонності для розрахунків утворення твердих побутових відходів для житлових багатоквартирних будинків і будинків приватного сектору, а також для ринків. Передбачено, що для всіх інших об`єктів обсяги утворення ТПВ розраховуються за середньодобовими чи середньорічними нормами без урахування сезонних коливань.
УНІАН
Идентификатор: 3901