Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект забудови кварталу на Нивках

Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект забудови кварталу на Нивках

Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект забудови кварталу на Нивках.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, таке рішення було прийнято сьогодні після розгляду Містобудівною радою питання щодо забудови території, обмеженої вулицями Щербакова, Салютною, Естонською та Туполєва.
На зазначеній території, площею 50 га, зараз розташовані парники Київської овочевої фабрики, автошкола, виставковий комплекс, дев`ятиповерхові житлові будинки і ряд інших об`єктів.
Як повідомив начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА Василь присяжнюк, наразі власники виставкового центру та овочевого заводу вирішили змінити функціональне призначення цієї території і забудувати її. Виставковий центр планують розташувати на більшій площі та у місці з кращим транспортним обслуговуванням, оскільки наразі під час виставок автошляхи у напрямку закладу стають надто завантаженими, сказав В.Присяжнюк. Власники виставкового центру зараз розглядають можливість розташування нового комплексу на вул. Берковецькій,6.
За словами В.ПРИСЯЖНЮКА, містобудівне обґрунтування, яке виносилося на розгляд містобудівної ради, пропонує розташувати на розглянутій території комплекси офісних, готельних будівель (близько 7 готелів) і торговельно-розважальні комплекси. Поблизу кварталу забудови розташована смуга аеродрому, що обмежує поверховість забудови на цій території. Враховуючи ці обставини, створена концепція забудови кварталу.
Члени Містобудівної ради в цілому погодились з необхідністю зміни функціонального призначення цієї території, яка зараз виконує функції сільськогосподарського призначення. «Звичайно, овочі можна вирощувати і за межами Києва, і цих продуктів у нас зараз вистачає, а на цій території можна розташувати і будівлі громадського призначення, і житлові будинки. Тому було рекомендовано доопрацювати функціональне зонування території, передбачити територію для житлової забудови з збереженням існуючих 9-поверхових житлових будинків, розташованих на вул. Щербакова (це 8 будинків загальною площею 34 тис. кв. м.), а також передбачити можливість зведення стартових будинків на цій території. Я думаю, що через кілька тижнів, після доопрацювання, ми зможемо остаточно схвалити завершене обґрунтування, зокрема з поліпшеною транспортною схемою обслуговування цього мікрорайону», – зазначив В.Присяжнюк.
УНІАН
Идентификатор: 3890