Блок Черновецького має намір наполягати на зупиненні незаконного будівництва по вулиці Теремківській, 3, в Києві

Блок Черновецького має намір наполягати на зупиненні незаконного будівництва по вулиці Теремківській, 3, в Києві

Блок Леоніда Черновецького, незалежно від загальнополітичної ситуації в країні, вимагатиме відміни незаконних будівництв у столиці, зокрема на вулиці Теремківській, 3.
Про це заявила в інтерв`ю журналістам співголова фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Алла ШЛАПАК, повідомили УНІАН у прес-службі Блоку Черновецького.
«Позиція Блоку Леоніда Черновецького щодо незаконних забудов у Києві завжди була і залишається жорсткою: аморальним забудовникам не місце на будівельному ринку нашого міста», - підкреслила А.ШЛАПАК.
За її словами, «тільки за півтора року за ініціативою фракції Блоку Леоніда Черновецького були скасовані скандальні забудови більш ніж на 30 ділянках. Тоді як у минулому така практика взагалі була відсутня». Серед них - ділянки на вулицях Березняківській, Прирічній, Теремківській, Гашека, на Лісовому, Оболонському проспектах, на проспекті Возз`єднання і Радянської України, на Дарницькому бульварі тощо.
«Блок Леоніда Черновецького дуже занепокоєний безкомпромісною позицією забудовників, які всілякими шляхами намагаються вхопитися за «забудовне беззаконня» і заробляють на сльозах пенсіонерів і ветеранах праці», - заявила А.ШЛАПАК.
«Останній приклад відноситься до забудови на вулиці Теремківській, 3, - сказала вона. - Після рішення Київради (№ 112 861-XX-XX Показать телефон1128-6/1789 від 12.07.07) щодо відміни незаконного відчуження землі Шевченківський районний суд скасував це рішення. За словами жителів довколишніх будинків, їм з боку забудовників надходили погрози». Це, за словами депутата, «класична ситуація», коли забудовник звертається до суду і виграє справу. «Виходить, земельним «рейдерам» закон не писаний?», - з жалем констатувала А.ШЛАПАК.
«Розпорядження прокурора, вимоги МНС та Управління державного архітектурно-будівельного контролю (на скандальній території проходить газова труба великого діаметру під сильним тиском) не стали перешкодою на шляху до незаконного будівництва. Внаслідок протизаконних дій забудовника вчора були пошкоджені водокомунікації, піднялися грунтові води, змістилася пішохідна доріжка. Дві доби комунальні служби міста і району змушені були викачувати воду з підвалів будинків (Теремківська, 1 і 3) і прибудинкових територій», - заявила депутат.
«Ми вимагатимемо верховенства права і закону: всі повинні дотримуватися закону, зокрема й забудовник. Блок Леоніда Черновецького зробить усе, щоб будівельне беззаконня в столиці припинилося», - підкреслила А.ШЛАПАК.
УНІАН
Идентификатор: 3887