У Полтаві оголошено конкурс на спорудження пам`ятників Івану Мазепі та Карлу ХІІ

У Полтаві оголошено конкурс на спорудження пам`ятників Івану Мазепі та Карлу ХІІ

Виконком Полтавської міської ради прийняв рішення оголосити відкритий архітектурний конкурс на ескізне вирішення пам`ятників гетьману України Івану Мазепі та королю Швеції Карлу ХІІ на території Державного історико-культурного заповідника „Поле Полтавської битви”.
Як повідомили УНІАН у прес-службі міськвиконкому, рішення прийнято на виконання Указу Президента України «Про відзначення 300-річчя подій, пов`язаних з воєнно-політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи та укладанням українсько-шведського союзу» та враховуючи висновки протоколу засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 300-річчя Полтавської битви.
Затверджено програму та умови конкурсу. Згідно з ними, замовником визначено управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради. Пам`ятники мають бути співмасштабними, стилістично і композиційно відповідними камерному вирішенню існуючого пам`ятника Петру І. Сюжетне вирішення пам`ятників повинне відповідати місцю їхнього розташування у структурі заповідника та утворювати разом із пам`ятником Петру І єдину сюжетну тему.
УНІАН
Идентификатор: 3879