Обсяг ринку пропозицій квартир у Києві в лютому зріс на 59% - до 27 тис. - експерт

Обсяг ринку пропозицій квартир у Києві в лютому зріс на 59% - до 27 тис. - експерт

Обсяг ринку виставлених на продаж квартир у лютому в Києві зріс на 59% порівняно з груднем 2007 року - з 17 тис. до 27 тис. квартир.
Про це УНІАН повідомила начальник сектора продажу квартир компанії «Траєкторія» Інна ШЕК.
За її словами, незважаючи на традиційно «сплячий» сезон, ринок житла столиці в лютому відрізнився своєю активністю, про що свідчить збільшення операцій купівлі-продажу квартир.
При цьому в лютому зросла пропозиція житла, а кількість покупців квартир виросла з 20 тис. у грудні минулого року до понад 29 тис. на сьогодні.
«Така явна тенденція дає нам право робити наступні прогнози: ціни на житло зростатимуть з динамікою в 1,5-3% щомісяця. Кількість операцій з продажу житла за 2008 рік у середньому перевищить дані по операціях за минулий рік у 2,5-2,8 разів», - підсумувала І.ШЕК.
За даними компанії, найбільшу кількість виставлених на продаж квартир становлять двокімнатні «хрущовки» і «чешки» у Дарницькому і Святошинському районах вартістю 120-140 тис. дол., а також трикімнатні квартири серії «КТ» у Шевченківському, Соломенському районах вартістю 160-200 тис. дол.
Довідка УНІАН. Група компаній «Траєкторія» (м. Київ) працює на ринку нерухомості України з 2002 року. У 2005 році компанія увійшла до Української ріелторської групи.
УНІАН
Идентификатор: 3880