Кіровоградська міська влада вважає успішним експеримент з платним проїздом у ліфтах

Кіровоградська міська влада вважає успішним експеримент з платним проїздом у ліфтах

Міська влада Кіровограда задоволена результатами експерименту з впровадження електронних карток за оплату проїзду в ліфтах багатоповерхових житлових будинках.
Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі міськвиконкому, посилаючись на коментар помічника міського голови з питань житлово-комунального господарства Олександра МАКІЄНКА.
За його словами, використання для оплати чіп-карти дало змогу зменшити витрати на обслуговування одного ліфта на суму від 30 до 400 тис. грн.
О.МАКІЄНКО також підкреслив, що така форма розрахунку є більш соціально справедливою, оскільки за використання ліфта платить той, хто насправді їздить в ньому.
За інформацією керівників підприємств КП «ПВК «Гекон» і ТОВ «Аста», які обслуговують ліфтове господарство Кіровограда і забезпечують технічну підтримку експерименту, вартість однієї картки на 100 поїздок становить 12 грн.
Виконком міської ради вже рекомендував начальникам КРЕПів проводити роз’яснювальну роботу серед мешканців житлових будинків щодо переваг експлуатації ліфтів зі встановленими карт-рідерами, щоб у майбутньому запровадити електронну систему розрахунків у всіх будинках міста.
УНІАН
Идентификатор: 3877