Довгий вважає, що основним інвестором будівництва нового стадіону в Києві має бути держава

Довгий вважає, що основним інвестором будівництва нового стадіону в Києві має бути держава

Основним інвестором будівництва нового стадіону в Києві та реконструкції НСК «Олімпійський» має бути держава.
Як повідомили УНІАН у прес–службі Київської міської ради, про це заявив секретар Київради Олесь ДОВГИЙ.
«Основним інвестором будівництва нового стадіону та реконструкції НСК «Олімпійський» повинна виступити держава», - сказав він, коментуючи підготовку до Євро-2012.
О.ДОВГИЙ також висловив думку що, для будівництва стадіону слід «залучати найкращих фахівців, які мають досвід будівництва стадіонів». Виконавець робіт, своєю чергою, має дати відповідні гарантії державі що у термін, відведений на підготовку до Євро-2012, у відповідності з усіма вимогами УЄФА та ФІФА буде проведена реконструкція НСК «Олімпійський» і будівництво нового стадіону, зазначив секретар Київради.
Також О.ДОВГИЙ повідомив, що для забезпечення належних умов для тренувань командам – учасницям першості планується створити резерв із комплексів юнацьких спортшкіл.
«Буде створено резерв з 13 стадіонів та спорткомплексів на базі тих, що використовуються на сьогоднішній день юнацькими школами, щоб забезпечити тренувальний процес команд-учасниць», - сказав він.
Крім того, за словами О.ДОВГОГО, учасникам турніру буде надано для підготовки та тренувань 4 сучасні тренувальні професійні клуби: «Це, насамперед, тренувальна база ФК «Динамо» на Нивках, база ФК «Динамо» в Кончі-Заспі, тренувальна база імені Віктора Баннікова, тренувальна база ФК «Оболонь», - сказав він.
УНІАН
Идентификатор: 3870