Понад 1 тис. цінних порід дерев будуть висаджені в ході реконструкції парку КПІ в Києві

Понад 1 тис. цінних порід дерев будуть висаджені в ході реконструкції парку КПІ в Києві

Понад 1 тис. цінних порід дерев планується висадити в ході реконструкції парку Національного технічного університету України `КПІ`.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.
Зокрема, згідно з затвердженим дендропланом паркової зони, передбачено висадити 1 тис. 42 дерева цінних порід – модрину європейську, дуб червоний, каштан, клен гостролистий, граб, ліщину ведмежу тощо. Крім того, заплановано висадити квітучі і декоративні чагарники в кількості 1 тис. 650 одиниць, зокрема, різноманітні таволги, форзиції, кизильник горизонтальний, барбарис пурпуровий тощо. До того ж, у парку передбачено висадити 14 тис. 890 одиниць багаторічних квіткових рослин, у тому числі 9,5 тис. штук на альпінарії.
Як зазначає прес-служба, оновлену зелену зону кияни та гості Києва зможуть побачити 15 листопада.
У ході вже проведеної реконструкції влаштовано систему поливу зелених насаджень протяжністю 1685 п. м із встановленням 66 зрошувачів.
За повідомленням першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, проектом була також передбачена реконструкція меморіального комплексу студентам і викладачам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, зі встановленням меморіальних дощок, благоустроєм і озелененням прилеглої території. Також були проведені роботи по заміні паркових доріжок і алей кислототривкою цеглою, заасфальтовано проїзди, а також замінено паркові лави, урни для сміття.
В парку також влаштовані підпірні стінки, гранітні сходи.
Нагадаємо, парк Національного технічного університету України (КПІ) було закладено у 1903 р. перед корпусами політехнічного університету на площі 14 га.
У 1957 році в парковій зоні був збудований меморіальний комплекс студентам і викладачам, які загинули в роки в роки Великої Вітчизняної війни. Рішенням Київської міської ради парк НТУУ «КПІ» внесений до переліку обёєктів природно-заповідного фонду. Парк є памёяткою архітектури XIX століття.
УНІАН
Идентификатор: 3109