Дніпропетровська міськрада ухвалила попереднє рішення про виділення землі для будівництва житла для постраждалих

Дніпропетровська міськрада ухвалила попереднє рішення про виділення землі для будівництва житла для постраждалих

Дніпропетровська міська рада ухвалила попереднє рішення про виділення земельної ділянки для будівництва житла для постраждалих в результаті вибуху газу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив журналістам міський голова Дніпропетровська Іван КУЛІЧЕНКО.
За його словами, це питання вчора на засіданнях розглянули всі фракції Дніпропетровської міськради.
І.КУЛІЧЕНКО зазначив, що попередньо підібрано дві земельні ділянки неподалік від зруйнованого житлового будинку, проте остаточний вибір залишається за постраждалими.
Журналістам на брифінгу також повідомили, що наразі три будівельні компанії висловили готовність спорудити новий будинок на умовах вартості 1,5 тис. доларів за квадратний метр.
За словами міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора ШУФИРИЧА, коштів, які виділила держава для постраждалих (а це близько 104 млн. грн.), цілком достатньо для спорудження нового житла та придбання меблів.
Як повідомляв УНІАН, внаслідок вибуху побутового газу, що стався 13 жовтня в 10-поверховому житловому будинку по вулиці Мандриківській, № 127, в Дніпропетровську, за останніми даними МНС, загинуло 17 осіб (з них 5 дітей), госпіталізовано 16 осіб (з них 2 дитини). У розшуку за заявами родичів знаходиться 6 осіб (з них 2 дитини).
За попередніми даними, причина вибуху - різке підвищення тиску газу в мережі.
З метою подолання наслідків вибуху була створена державна комісія, з держбюджету виділено кошти – 94 млн. грн. для компенсації житла постраждалим, а також 5 млн. грн. для подолання наслідків аварії.
За даними керівника МНС, наразі на рахунках благодійного фонду для постраждалих в результаті вибуху газу акумульовано до 13 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3097