Київська влада просить ДУС виділити на території Національного експоцентру землю під будівництво стадіону до Євро-2012

Київська влада просить ДУС виділити на території Національного експоцентру землю під будівництво стадіону до Євро-2012

Київська міська державна адміністрація веде переговори з Державним управлінням справами про виділення земельної ділянки на території Національного експоцентру України під будівництво нового стадіону до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв`ю журналістам повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, місто розглядає два варіанти відведення землі під майбутній стадіон - на вул. Поліська у Дарницькому районі та на території Національного експоцентру (колишня Виставка досягнень народного господарства УРСР).
Як зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО, земельна ділянка на Поліській площею 79 га належить Міністерству оборони. Місто просило Міноборони передати цю ділянку землі столичній громаді для будівництва стадіону, однак міністерство відмовилось. У зв`язку з цим влада Києва звернулась до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням допомогти вирішити це питання.
«Місто працює далі. Ми звернулись до Президента, щоб він розглянув це питання. У нас є два місця – або на ВДНГ, або на Поліській. І те, й інше питання зараз розглядається», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Він повідомив, що представники столичної влади вже зустрічалися з чиновниками Держуправлінням справами, яке є балансоутримувачем землі Національного експоцентру. «Вони вже так десь відсотків на 50 згодні, але їх ще треба переконувати», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, мова іде про 35-40 га землі на території виставки для будівництва стадіону та, можливо, ще певної території для створення соціальної інфраструктури.
Як повідомляв УНІАН, у червні цього року заступник голови КМДА Віталій ЖУРАВСЬКИЙ повідомив, що столична адміністрації спільно з представниками Федерації футболу України знайшли найбільш придатну для будівництва стадіону земельну ділянку – на вул. Поліській, 6. На цій ділянці площею 78,94 га розташована військова частина.
За його словами, «це дуже вигідна ділянка, адже поруч з нею знаходяться станції метрополітену «Бориспільска» та «Червоний хутір», будується Дарницький залізничний вокзал, проектуються станції метро «Промислова» та «Вулиця Горбунова». “Окрім цього, - додав В.ЖУРАВСЬКИЙ, - відстань від аеропорту «Бориспіль» до станції метро становить лише близько 20 км, а між станціями – від 1 до 5 км, тобто вболівальники матимуть змогу швидко та зручно діставатись стадіону».
УНІАН
Идентификатор: 3074