КМДА планує вже наступного тижня видати розпорядження про зміни у порядку надання дозволів на будівництво

КМДА планує вже наступного тижня видати розпорядження про зміни у порядку надання дозволів на будівництво

Київська міська державна адміністрація має намір вже наступного тижня видати розпорядження про зміни системи надання дозволів на будівництво.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні в інтерв`ю журналістам перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, коментуючи інцидент з житловим будинком на вулиці Макіївській в Оболонському районі столиці.
«Ми будемо випускати зміни до забудови. І в тих випадках, коли в проекті передбачено підсилення фундаментів будинків, ми будемо випускати спочатку розпорядження про підсилення фундаментів, і тільки після підсилення видаватимемо друге розпорядження на згоду на нове будівництво», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його інформацією, міській владі відомо не тільки про тріщини у двох житлових будинках на Макіївській та Жилянській, а й про кілька інших будинків, які також вже мають тріщини у своїх фундаментах.
Він зазначив, що на сьогоднішній день випускається лише одне розпорядження, яке передбачає посилення фундаменту, а потім ведення нового будівництва. Однак, за його словами, забудовник не виконує цього порядку і відразу розпочинає нове будівництво, від чого неукріплений фундамент будинку порушується, що призводить до виникнення тріщин.
При цьому А.ГОЛУБЧЕНКО підкреслив, що проконтролювати міській владі цей порядок дуже важко.
«Я був у мера, доповів йому, І зараз я готую таке розпорядження (про зміни у системі надання дозволів). На тому тижні вийде», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
Щодо будинку на Оболоні, то як голова комісії, яка розслідує причини руйнування будинку, А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що є багато причин, через які утворилась тріщина. «Причин там багато. Одна з них – затоплення підвалу, друга – будівництво двох будинків і порушення черговості будівництв: якщо з лівої сторони будинку (постраждалого – УНІАН) новий будинок будувався по технології, то з правої сторони – викопали котлован раніше, і це призвело до деформації будинку і до тріщини», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Він також зазначив, що будинок, в якому з`явилась тріщина, будувався з порушенням норм будівництва. Однак, на його переконання, після відповідних робіт з укріплення цього будинку в ньому люди зможуть проживати без загрози їх життю.
За інформацією А.ГОЛУБЧЕНКА, на сьогоднішній день будинок має одну тріщину - вертикальну, від якої пішли горизонтальні тріщини у квартири. Цими тріщинами зачепило три квартири, мешканцям яких міська влада пропонує поки відселитися у тимчасове житло, а після проведеного у їх квартирах ремонту, повернутись назад. Але, за словами А.ГОЛУБЧЕНКА, мешканці відмовляються від цього і погоджуються відселитись лише, якщо їм нададуть нові квартири. «Такої можливості немає», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
На сьогоднішній день тріщина вже не розкривається. А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що зараз напрацьовується проект ліквідації цієї аварійної ситуації у будинку на Макіївській, 10.
УНІАН
Идентификатор: 2994