Вінниччина разом з Молдовою планують побудувати міст через Дністер поблизу Ямполя

Вінниччина разом з Молдовою планують побудувати міст через Дністер поблизу Ямполя

Вінницька область разом із Молдовою розглядають питання будівництва моста через Дністер, який з`єднає Ямпіль (Вінницька область) ыз Сороками (Молдова).
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ.
Він зазначив, що це питання розглядалось під час його зустрічі з Президентом Молдови Володимиром ВОРОНІНИМ. `Ми вирішили створити спільну робочу групу з вивчення можливості будівництва мосту і підготовки відповідної міжурядової угоди`, - сказав губернатор.
О.ДОМБРОВСЬКИЙ також повідомив, що Молдова планує у найближчі декілька років побудувати залізничну гілку до Сорок і розглядає будівництво мосту в районі Ямполя як пріоритетний напрямок у розвитку міждержавних відносин.
`Українські фахівці повинні ретельно вивчити й підготувати свої пропозиції щодо можливості будівництва мосту з залізничним рухом”, завдяки чому значно зменшаться витрати України, вважає він.
О.ДОМБРОВСЬКИЙ додав, що, за попередніми розрахунками, орієнтовна вартість будівництва мосту становить 40-60 млн. доларів.
Зараз перетинання кордону між Україною і Молдовою в районі Ямполя здійснюється за допомогою поромної переправи, яка здатна перевозити лише легковий і пасажирський транспорт, а також людей.
УНІАН
Идентификатор: 2893