Приватні інвестори будівництва компанією «Київвисотбуд» чотирьох будинків в Києві і області побоюються залишитися без квартир

Приватні інвестори будівництва компанією «Київвисотбуд» чотирьох будинків в Києві і області побоюються залишитися без квартир

Приватні інвестори будівництва чотирьох житлових комплексів (по вул. Сім`ї Сосніних, 4-а, вул. Старонаводницькій, 14-в в Києві і по вул. Київський Шлях, 97 в Борисполі, по вул. Погребняка в с.Чубинському), які будує компанія «Київвисотбуд», побоюються залишитися без квартир.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявили представники ініціативної групи громадян - приватних інвесторів сьогодні на прес-конференції.
У поширеному на прес-конференції прес-релізі групи указується, що чотири житлові комплекси через судові рішення і «сфабриковані» борги можуть бути виведені на афільовані із забудовником і банком структури, а квартири в майже добудованих будинках будуть продані новим клієнтам за сьогоднішніми цінами. При цьому 1,5 тис. сімей, що проінвестували 100% вартості квартир, виявляться без житла.
За даними вкладників, впродовж 2004-2005 років основна маса інвесторів повністю виконала свої фінансові зобов`язання за договорами і стала чекати вселення в новобудови, введення в експлуатацію яких забудовник зобов`язався здійснити в другому кварталі 2006 року, проте будівництво з січня 2007 року було припинене. АКБ «Київ», через який здійснювалося залучення коштів інвесторів, збвинуватив компанію «Київвисотбуд» в нецільовому використанні коштів. Забудовник, у свою чергу, обґрунтував зупинку будівництва недофінансуванням з боку банку. Сторони пообіцяли домовитися між собою і відновити будівництво. Проте на сьогоднішній день будівництво заморожене.
У свою чергу, заступник голови КМДА Віталій ЖУРАВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції зазначив, що не може прокоментувати ситуацію з будівництвом житла «Київвисотбудом», оскільки не знайомий з нею.
При цьому він додав, що уникнути будівельних афер, подібних «Еліта-центр», можна буде після ухвалення закону, за яким інвестори зможуть купувати квартири тільки у вже побудованих будинках і лише перерахувавши кошти за безготівковим розрахунком через надійні банки.
Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор ЮЩЕНКО звернувся з листом до Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з приводу конфліктної ситуації навколо будівництва житлових будинків в Києві по вул. Старонаводницькій і по вул. сім`ї Сосніних.
В.ЮЩЕНКО також звернувся до голови Київської облдержадміністрації Віри УЛЬЯНЧЕНКО з приводу ситуації, що виникла з будівництвом житла в Київській області (у Борисполі і с.Чубинське).
Структури, причетні до зведення вказаних об`єктів, не виконали умов договорів, не надають інформації громадянам, які внесли кошти на будівництво, щодо стану справ із завершенням будівельних робіт і перспективою отримання житла, зазначив в листах Президент.
Також він звернувся з листом до генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА, в якому попросив узяти під особистий контроль звернення громадян з цього питання, забезпечити перевірку дотримання чинного законодавства й інформувати про вжиті заходи в місячний термін заявників і його особисто.
Довідка УНІАН. У листопаді 2006 р. компанії ТОВ «Київвисотбуд» і ТОВ «Агробудпереробка Лтд» припинили будівництво чотирьох житлових будинків в Києві і області (у Чубинському, в Борисполі і в Києві по вул. Старонаводницька і вул. сім`ї Сосніних) через нестачу фінансування. У будівництво житлових будинків інвестували близько 1,5 тис. вкладників. За даними будівельників, для завершення будівництва необхідно близько 1 млрд. грн.
За словами Тетяни ТКАЧИК - юриста ТОВ «Київвисотбуд» і ТОВ «Агробудпереробка Лтд», представника співвласників компаній Миколи і Олександра МАРІНЕХ, керівництво «Київвисотбуд» і «Агробудпереробка Лтд» заявило про відновлення будівництва чотирьох об`єктів в Києві і області з лютого 2007 року. За її даними, на добудову об`єктів потрібно близько 300 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 2892