Мінрегіонбуд планує на 2008 рік 1,5 млрд. грн. на рішення житлових проблем населення

Мінрегіонбуд планує на 2008 рік 1,5 млрд. грн. на рішення житлових проблем населення

На 2008 рік Міністерство регіонального розвитку і будівництва планує 1,5 млрд. грн. на рішення житлових проблем населення, зокрема 680 млн. грн. – для житла держслужбовцям.
Як повідомляє УНІАН прес-служба Мінрегіонбуду, про це заявив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир ЯЦУБА під час робочої поїздки в Івано-Франківській області.
За словами міністра, в Україні досить будівельних компаній, які готові будувати недороге житло за державні кошти.
В. ЯЦУБА зазначив, що забезпечення населення доступним житлом залежатиме від економічної ситуації в державі. «Щоб держава мала нагоду кредитувати будівництво житла для населення, йому на такі цілі щорічно потрібно 6-7 млрд. грн.», - підкреслив міністр.
Він також повідомив, що на сьогодні уряд веде роботу щодо здешевлення будівництва житла. Для цього, за його словами, необхідно налагодити вітчизняне виробництво будівельних матеріалів. «Без цього у нас нічого не вийде. На жаль, на сьогодні 50% будматеріалів - це імпорт», - сказав міністр.
На думку В. ЯЦУБИ, необхідно скасувати податок на додану вартість з будмонтажу, а також створити державний орган, який би займався питаннями розвитку будівельного виробництва.
УНІАН
Идентификатор: 2899