ФФУ заявляє про необхідність термінового вирішення проблем зі станом інфраструктури НСК «Олімпійський»

ФФУ заявляє про необхідність термінового вирішення проблем зі станом інфраструктури НСК «Олімпійський»

Висновки спільної комісії ФІФА та УЄФА, що інспектувала 4-5 вересня київський НСК «Олімпійський», не залишають сумнівів стосовно необхідності термінового вирішення проблем зі станом інфраструктури стадіону, який має прийняти матчі фінального турніру Євро-2012, у тому числі й вирішальну зустріч.
Про це йдеться в повідомленні інформ-служби ФФУ, переданому УНІАН.
В повідомленні нагадується, що комісари Герхард КАПЛ (ФІФА) та Тригве БОРНО (УЄФА) дійшли таких висновків: «Нинішня інфраструктура та нові будівельні роботи навколо «Олімпійського» неминуче призведуть вже у найближчому майбутньому до ще більшого скорочення кількості доступних місць на арені, ніж нині існуюче обмеження у 50 відсотків. У такому випадку стадіон точно не зможе приймати матчі Євро-2012. Окрім цього, ситуація ставить під загрозу можливість використання арени в рамках кваліфікаційного турніру ЧС-2010. Тому інспектори підтримують та підкреслюють важливість і гостру необхідність виконання Указу Президента України від 31 серпня 2007 року, в якому йдеться про термінове припинення будівництва. Існуючі конструкції мають бути демонтовані згідно з встановленою процедурою».
В цьому контексті в повідомленні підкреслюється, що, зважаючи на офіційну позицію найвпливовіших міжнародних органів футбольної влади, президент ФФУ, Делегат турніру Григорій СУРКІС поінформував голову Координаційної ради з підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Віктора ЮЩЕНКА про результати інспекції ФІФА та УЄФА. Листи з висновками, що надійшли на адресу ФФУ з Цюріха та Ньона, також передані голові Організаційного комітету з підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Віктору ЯНУКОВИЧУ, керівнику столичного Оргкомітету Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ, міністру у справах сім’ї, молоді та спорту Віктору КОРЖУ, генеральному прокуророві України Олександру МЕДВЕДЬКУ.
Крім того, інформ-служба цитує лист за підписом президента УЄФА Мішеля ПЛАТІНІ, що надійшов на адресу ФФУ, у якому йдеться: «Часткове блокування виходів зі стадіону та евакуаційних запасних шляхів, а також обмежена зона для руху людей навколо арени значно підвищують загрозу безпеці вболівальників. Отже, висновок однозначний: у такому вигляді ` з обмеженою місткістю та простором для руху `НСК «Олімпійський» не зможе приймати матчі Євро-2012. Ми віримо і сподіваємося, що компетентні органи державної влади України забезпечать відповідне та негайне виконання своїх рішень стосовно цього питання».
УНІАН
Идентификатор: 2897