Орендні ставки в київських бізнес-центрах за перше півріччя зросли на 21% - експерт

Орендні ставки в київських бізнес-центрах за перше півріччя зросли на 21% - експерт

За перше півріччя цього року орендні ставки в київських бізнес-центрах зросли на 21%.
Про це УНІАН повідомили в консалтинговій компанії «Українська торгова гільдія».
Як говориться в повідомленні, основними причинами такого зростання є недолік якісних офісних площ, відсутність альтернативи на ринку офісної нерухомості, а також зростання цін на непрофесійні офісні приміщення.
«Попит залишається високим. Це обумовлено тим, що міжнародні компанії, вітчизняні компанії, що розвиваються, хочуть працювати в офісах європейського класу. Все більше уваги разом з іншими послугами орендарі надають кількості паркувальних місць в бізнес-центрах», - сказав генеральний директор «Української торгової гільдії» Вадим НЕПОСЕДОВ.
За даними «Української торгової гільдії», цього року було введено в експлуатацію 119 тис. кв. м офісних площ усіх класів. Сумарна офісна площа бізнес-центрів класу В цього року становить приблизно 46-47 тис. кв. м. У даний період в середньому орендні ставки в бізнес-центрах класу В становлять 45-55 дол. за 1 кв. м без податків.
«Ринок характеризується гострим дефіцитом офісних приміщень, тому в Києві зберігається заповнюваність БЦ на рівні 95-100%. Це сприяє зростанню ставок оренди, - вважають фахівці.
За інформацією компанії, на сьогоднішній день мінімальна орендна ставка залишається в офісах, розташованих у житловому фонді, в адміністративних будівлях, а також у науково-дослідних інститутах. У центрі столиці орендні ставки таких приміщень прирівнюються до ставок у бізнес-центрах, а орендувати офісні площі в бізнес-центрах і в житлових будівлях на перших поверхах з фасадним виходом на основні вулиці столиці набагато дорожче.
Довідка УНІАН. «Українська торгова гільдія» - консалтингова компанія на ринку нерухомості України, що спеціалізується на комплексному супроводі девелоперських проектів: аналіз ділянки, маркетингові дослідження, розробка концепцій, залучення інвестицій, служба замовника, набір орендарів, реалізація площ, управління нерухомістю. Проектний портфель «Української торгової гільдії» включає всі види нерухомості: торгову, офісну, складську, готельну і житлову.
УНІАН
Идентификатор: 2882