Відміна Президентом заборони на висотне будівництво в історичному центрі Києва не означає відсутність обмежень для забудовників - Мінбуд

Відміна Президентом заборони на висотне будівництво в історичному центрі Києва не означає відсутність обмежень для забудовників - Мінбуд

Відміна Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ свого указу про заборону висотного будівництва в історичному центрі Києва не означає відсутність обмежень для забудовників.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам заявив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Ігор СОКОЛОВ.
За його словами, існує ряд нормативних актів, які обмежують висотність будівництва в межах історичного ареалу міста. За його даними, максимальна висота в центрі Києва може коливатися в межах до 25 поверхів.
І.СОКОЛОВ відзначив, що історичний ареал Києва передбачає встановлення параметрів, режимів забудови, у тому числі і висотними будівлями. У квітні міністерство затвердило положення про порядок експериментального будівництва.
На його думку, «висотні будівлі треба винести з історичної частини міста».
Заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Олександра КУЖЕЛЬ зазначила, що кожен проект щодо висотного будівництва має проходити науково-технічну раду Мінрегіонбуду і громадське обговорення, і лише після цього такий будинок може бути побудований.
«Інструменти для регулювання висотної забудови є, їх тільки потрібно виконувати. Потрібно звернути увагу на громадські слухання, тому що питання про висотну забудову приймалися київською владою одноосібно», - сказав І.СОКОЛОВ.
За його даними, після указу Президента запроектовано близько 10 проектів висотного будівництва.
І.СОКОЛОВ повідомив, що міністерство запропонувало Київській міській державній адміністрації спільно провести розгляд Схеми розташування висотних будівель в Києві і ухвалити рішення. Зараз міністерство чекає ініціативи від КМДА щодо дати проведення спільної наради.
Як повідомляв УНІАН, Президент України В.ЮЩЕНКО своїм Указом №723 від 20 серпня ц.р. відмінив дію Указу «Про заходи щодо впорядкування забудови території та збереження історико-культурних територій і об`єктів у місті Києві».
УНІАН
Идентификатор: 2754