Обсяг ринку сухих будівельних сумішей в Україні становить близько 1 млн. тонн - експерт

Обсяг ринку сухих будівельних сумішей в Україні становить близько 1 млн. тонн - експерт

Обсяг ринку сухих будівельних сумішей в Україні становить близько 1 млн. тонн.
Про це повідомив директор департаменту реалізації групи компаній «Фомальгаут» Сергій БУДНИКОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.
За даними компанії, обсяг ринку сухих будівельних сумішей в 2006 році становив 1 млрд. грн. (або 1 млн. тонн, з яких 700 тис. тонн, - суміші на основі цементу, 300 тис. тонн - на основі гіпсу).
Цього року експерти прогнозують збільшення обсягу ринку на 25% - до 1,25 млрд. грн.
За словами С.БУДНИКОВА, із загального обсягу ринку сухих будівельних сумішей 620-650 тис. тонн виробляється в Україні, 350-380 тис. тонн імпортується. З імпорту 80% становлять суміші на гіпсовій основі. Близько 82% ринку займають такі компанії, як «Кнауф», «Полімін», «Будмайстер», «Хенкель», «Ceresit», 18-20% ринку - решта компаній.
С.БУДНИКОВ назвав однією з позитивних тенденцій цього року на ринку сухих будівельних сумішей перехід багатьох компаній у вузькоспеціалізовані напрями.
Довідка УНІАН. До групи компаній «Фомальгаут» (100% український капітал) входять компанія «Фомальгаут-Полімін» з двома заводами в Києві і одним у Червоному Лимані (сухі будівельні суміші ТМ POLIMIN), виробник вапна загальнобудівельного призначення «Фомальгаут-Ковель», завод будівельної техніки «Будмаш» (Житомир), оптово-роздрібна торгівля будматеріалами «ФОМАЛЬГАУТ-Т» (мережа магазинів «Кельма»). У групі компаній працюють понад 1 тис. чол.
Загальна потужність двох заводів у Києві становить 16 тис. тонн на рік, у Червоному Лимані (Донецька обл.) - 50 тис. тонн на рік.
УНІАН
Идентификатор: 2751