Американський інвестфонд EDRFI має намір інвестувати 6,3 млрд. євро в реконструкцію застарілого житлового фонду України

Американський інвестфонд EDRFI має намір інвестувати 6,3 млрд. євро в реконструкцію застарілого житлового фонду України

Американський інвестиційний фонд EDRFI має намір інвестувати 6,3 млрд. євро в реконструкцію застарілого житлового фонду України.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра з питань житлово-комунального господарства України Олександр БЄЛЯНСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції.
За його словами, минулого року був підписаний меморандум про співпрацю з американським інвестиційним фондом EDRFI, який має намір фінансувати знесення кварталів застарілої забудови і будівництво нового житла.
Він зазначив, що роботу за визначенням потреби в соціальному житлі, план реконструкції кварталів застарілого житлового фонду проводитиме Міжвідомча рада з питань поліпшення житлових умов громадян, створена Кабміном.
За інформацією О.БЄЛЯНСЬКОГО, перше засідання ради відбудеться 10 вересня.
Проекти реконструкції застарілого житла здійснюватимуться по всій Україні. Зокрема, в Києві планується реконструювати квартал по вул. Маршала Гречка. У кварталі передбачається знести всі 5-поверхові і частину 9-поверхових будинків, збудувати житло для переселення жителів знесених будинків, частину квартир планується віддати черговикам, частина житла буде соціальною.
За даними заступника міністра, житло реалізовуватиметься не дорожче за 1 тис. дол. за 1 кв. м.
О.БЄЛЯНСЬКИЙ сподівається, що реконструкція застарілого житла розпочнеться в першому кварталі 2008 року.
Як повідомляв УНІАН, 26 квітня Київрада схвалила містобудівну концепцію комплексної реконструкції мікрорайону застарілого житлового фонду, обмеженого вулицями Маршала Гречка (2-26-а), Стеценка та Інтернаціональною площею, загальною площею 46 га.
Містобудівною концепцією передбачається знесення 148,4 тис. кв. м у 34 існуючих будинках і 6,3 тис. кв. м нежилого фонду з подальшим будівництвом 555 тис. кв. м загальної житлової площі в 30 нових будинках заввишки 12-23 поверхи і 64 тис. кв. м об`єктів соціальної сфери. Планується, що загальна чисельність населення території збільшиться з 10 тис. чоловік до 20,9 тис. чоловік, а житлова забезпеченість зросте з 20,2 кв. м на людину до 29,2 кв. м.
Загальна вартість реалізації проекту складе 2,2 млрд. грн.
Довідка УНІАН. 30 серпня ц.р. постановою №1017 Кабінет міністрів України створив Міжвідомчу раду з питань поліпшення житлових умов громадян - дорадчий орган, який постійно діє при Кабміні.
Основними завданнями Ради є: формування державної політики з питань поліпшення житлових умов громадян, зокрема, комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, будівництва житла за доступною ціною і соціального житла; інвентаризація, виявлення застарілого житлового фонду державної і комунальної власності, які мають потребу в реконструкції, ведення обліку таких об`єктів, а також визначення потреби в соціальному житлі.
Раду очолює міністр з питань житлово-комунального господарства.
УНІАН
Идентификатор: 2749