Черновецький доручив «Київавтодору» завершити реконструкцію Московської площі уже наступного року

Черновецький доручив «Київавтодору» завершити реконструкцію Московської площі уже наступного року

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив «Київатодору» завершити реконструкцію Московської площі не в 2009 році, як передбачено проектом, а вже в 2008 році.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, за словами першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, для цього, зокрема, буде залучено додаткові підрядні організації.
За словами генерального директора комунальної корпорації «Київавтодор» Георгія ГЛІНСЬКОГО, до кінця року на Московській площі буде замінено водопровід, тепломережу, силові та кабельні лінії, електропроводку, газопровід тощо.
Також триває забивка 50 паль для будівництва естакади, яке розпочнеться у 2008 році. До початку Нового року реконструюють існуючий підземний пішохідний перехід через проспект 40-річчя Жовтня та побудують новий через проспект Науки.
Як пообіцяв Г.ГЛІНСЬКИЙ, до кінця вересня буде відновлено дорожнє покриття мосту через залізничну дорогу і там транспорт зможе рухатись вже на всій відновленій та розширеній території.
За інформацією Д.БАССА, на реконструкцію відповідної розв’язки на цей рік заплановано 107 млн. грн. Він зауважив, що Московська площа - інвестиційно привабливий об’єкт і облаштувати шляхопровід там можна за позабюджетні кошти. Уже розроблено передпроектні пропозиції щодо інвестиційного конкурсу по реконструкції транспортної розв’язки і будівництва бізнес-центру. Після врахування всіх пропозицій і зауважень Архітектурно-містобудівної ради це питання буде винесено на сесію Київради.
УНІАН
Идентификатор: 2746