Кабмін створив Міжвідомчу раду з питань поліпшення житлових умов громадян

Кабмін створив Міжвідомчу раду з питань поліпшення житлових умов громадян

Кабінет міністрів створив Міжвідомчу раду з питань поліпшення житлових умов громадян.
Текст постанови від 30 серпня ц.р. (№1017) розміщено на сайті Верховної Ради України.
Уряд затвердив положення про Міжвідомчу раду. Міжвідомча рада є дорадчим органом, який постійно діє при Кабміні.
Основними завданнями Ради, зокрема, є: формування державної політики з питань поліпшення житлових умов громадян, зокрема, комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, будівництва житла за доступною ціною і соціального житла; інвентаризація, виявлення застарілого житлового фонду державної і комунальної власності, які потребують реконструкції, ведення обліку таких об`єктів, а також визначення потреби в соціальному житлі.
Рада має право сприяти залученню коштів, зокрема, добродійних організацій, для поліпшення житлових умов громадян, комплексної реконструкції інженерних систем, будівництва житла за доступною ціною і соціального житла і у разі потреби подавати Кабміну відповідні пропозиції.
Раду очолює міністр з питань житлово-комунального господарства. До складу Ради входять представники Міністерства ЖКГ, Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту, а також Національного банку, ВАТ «Ощадбанк», підприємств і організацій (за їх згодою) загальною чисельністю 13 чоловік.
Рішення Міжвідомчої ради носять рекомендаційний характер.
Кабмін також доручив Міністерству з питань ЖКГ і Міністерству регіонального розвитку і будівництва подати в місячний термін план заходів щодо виконання Закону «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду».
УНІАН
Идентификатор: 2730