Відрахування забудовниками місту квартирами спровокує махінації - експерт

Відрахування забудовниками місту квартирами спровокує махінації - експерт

Відрахування забудовниками місту квартирами, а не грошима, призведе до можливих махінацій з боку міської влади.
Таку думку кореспондентові УНІАН висловив президент будівельної компанії «Міськжитлобуд» Денис КОСТРЖЕВСЬКИЙ.
За його словами, зараз забудовники передають місту в основному площі, і це прописано у відповідних документах. «У практиці нашої компанії немає випадків, коли в рішенні Київради про передачу землі стояла умова про передачу не квадратних метрів житлової площі, а грошей», - сказав експерт.
Д.КОСТРЖЕВСЬКИЙ вважає, що відрахування грошима доцільніше, ніж розрахунок квадратними метрами, оскільки у квартирній черзі стоять в основному малозабезпечені сім`ї, які не зможуть жити в дорогих будинках у центрі міста і платити за обслуговування.
На його думку, передача місту площ веде до можливих махінацій, а відрахування грошима зробить схему прозоріше. Для цього має бути чітко визначена сума, яку має відрахувати забудовник за один квадратний метр, її необхідно прив`язати до собівартості будівництва. Середня вартість будівництва в Києві визначається Держбудом і публікується кожного кварталу.
Крім того, має бути прописана процедура, куди надходять гроші і як вони використовуються. В даному разі, якщо будуть законодавчо прописані параметри соціального житла, на яке будуть спрямовано кошти, що відраховуються забудовниками місту, можливості для зловживання зводяться до мінімуму. Гроші, що надійшли на рахунок, можуть використовуватися на будівництво визначеного типу житла у соціальній зоні, виділеній містом, вважає експерт.
Довідка УНІАН. ТОВ «Будівельна компанія «Міськжитлобуд» працює з 1998 року. Основні напрями діяльності компанії: будівництво житла, будівництво і реконструкція офісних приміщень, споруда об`єктів соціальної інфраструктури. Одним із проектів компанії є будівництво житлового комплексу «Голосєєво» по вул. Голосіївській, 13. Компанія також виступає генпідрядником з реконструкції офісного центру з прибудовою і надбудовою приміщень по вул. Жилянській, 31.
УНІАН
Идентификатор: 2723