Перше в Україні соціальне житло буде введено в дію в Донецьку - Рибак

Перше в Україні соціальне житло буде введено в дію в Донецьку - Рибак

Перше в Україні соціальне житло буде введено в дію у вересні в Донецьку.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Бердичеві повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир РИБАК.
`У вересні у Донецьку здадуть перший в Україні будинок, який належить до соціального житла. Це зроблено на виконання прийнятого парламентом Закону України `Про соціальне житло`. Такі будинки повинні зводитися у кожній державі для тих людей, які отримують маленьку пенсію, або є інвалідами, і які ніколи не зможуть взяти кредит на житло. Воно не передається та не приватизується, однак усі комунальні послуги там мають бути`, - сказав В.РИБАК.
Він також висловив думку, що Україна, перейшла до ринкових відносин, однак `забула про соціально-незахищені верстви населення`.
В.РИБАКА доповнив народний депутат Верховної Ради V скликання Микола присяжнюк, який зазначив, що цього року уряд відпрацює всі підзаконні акти щодо того, хто повинен отримувати згадане житло. За його словами, мери усіх українських міст повинні вже зараз розпочати знаходити земельні ділянки та будувати соціальне житло.
`Це дуже важливе соціальне питання, яке в Україні має бути вирішене`, - наголосив М.Присяжнюк.
УНІАН
Идентификатор: 2725