Шевченківська райрада Києва просить міськраду скасувати рішення про виділення забудовнику землі на вул. Жилянській

Шевченківська райрада Києва просить міськраду скасувати рішення про виділення забудовнику землі на вул. Жилянській

Шевченківська районна в м. Києві рада просить міську раду скасувати рішення про виділення забудовнику - ЗАТ „Концерн ЕССЕ” - земельної ділянки по вулиці Жилянській, 118.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Шевченківської РДА.
Таке рішення було прийняте на VI пленарному засіданні V сесії Шевченківської райради 30 серпня 2007 р. “з метою захисту прав мешканців територіальної громади та врегулювання конфліктної ситуації, що склалась внаслідок руйнації будинку за адресою вул.Жилянська, 120-б”.
У повідомленні зазначається, що Київрада своїм рішенням від 24 жовтня 2002 р. виділила дану земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з нежитловими приміщеннями. Проте ЗАТ „Концерн ЕССЕ” самовільно почало будівництво, не узгодивши свої дії з Шевченківською РДА.
За інформацією районної влади, забудовник проігнорував всі її заклики припинити будівництво. Результатом будівельних робіт стало руйнування сусіднього будинку та визнання його комісією Шевченківської РДА та МНС непридатним до проживання. Це призвело до переселення мешканців будинку до тимчасового помешкання за кошти Шевченківської райадміністрації.
У зв’язку з цим Шевченківська райрада просить Київраду відмінити попереднє рішення про виділення землі.
Таким чином, зазначається у повідомленні прес-служби районної адміністрації, повернення земельної ділянки по вулиці Жилянській, 118 у власність району має стати запорукою забезпечення потерпілих мешканців сусіднього будинку постійним житлом.
Як повідомляв УНІАН, 30 липня у Шевченківському районі Києва у п`ятиповерховому житловому будинку по вул. Жилянській, 120-б у зовнішніх цегляних стінах з першого по п`ятий поверх фасадної й тильної сторін сталося розкриття тріщин шириною до 1,5 см. З будинку були евакуйовані 60 мешканців.
УНІАН
Идентификатор: 2715