За рахунок інвестицій на будівництво накриття над Святошинсько-Броварською лінією метро столиця отримає 200 млн. грн.

За рахунок інвестицій на будівництво накриття над Святошинсько-Броварською лінією метро столиця отримає 200 млн. грн.

Столична влада розраховує отримати до бюджету додатково 200 млн. грн. за рахунок інвестицій на будівництво накриття над Святошинсько-Броварською лінією метро.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за словами першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ відповідним розпорядженням затвердив результати конкурсу із залучення інвесторів для будівництва накриття відкритої частини Святошинсько-Броварської лінії метрополітену.
За інформацією Д.БАССА, за результатами конкурсу накриття на ділянці між станціями «Лісова» та «Чернігівська» будуватиме товариство з обмеженою відповідальністю «Смарт Град». Переможцем конкурсу з облаштування частини метрополітену між «Чернігівською» та «Дарницею» визначено ТОВ «Проектна компанія «Ярус». Роботи на ділянці між станціями «Дарниця» та «Лівобережна», згідно з результатами конкурсу, виконуватиме ТОВ «Гроссвіль», а відкриту територію між «Лівобережною» та «Гідропарком» облаштує ТОВ «І.Р.Б.».
Як зазначив Д.БАСС, інвестори також спорудять приміщення торговельно-офісного та розважального призначень, паркінги та супутню інфраструктуру вздовж відповідних ділянок. За його словами, приміром, на одній лише станції метрополітену «Дарниця» можна отримати 90 тис. кв. м площ, на станції «Лісова» – 40 тис. кв. м.
«Метрополітен – єдиний вид комунального транспорту, що має надточний графік руху. Ми спеціально передбачили поряд зі станціями паркінги, аби кияни і гості міста могли залишити свої авто і рухатися далі в місто метро. Крім того, це ще й додаткові інвестиції: від такого проекту місто отримає 200 мільйонів гривень. Ці кошти ми зможемо використати на будівництво соціальної сфери: шкіл та медичних закладів», – підкреслив Д.БАСС. У комплексі робіт, за його словами, також необхідно передбачити і реконструкцію розв’язки поряд зі станцією метро «Лівобережна», аби підвищити пропускну спроможність автомагістралі.
Головному управлінню економіки та інвестицій доручено укласти з кожним переможцем інвестиційні договори, а профільним управлінням підготувати усю необхідну документацію для початку робіт, у тому числі, у тижневий термін буде розглянуто проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок, повідомив Д.БАСС.
УНІАН
Идентификатор: 2701