На Дніпровській набережній, 14 будуть побудовані діловий і культурно-оздоровчий центри - прес-служба КМДА

На Дніпровській набережній, 14 будуть побудовані діловий і культурно-оздоровчий центри - прес-служба КМДА

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила передпроектні пропозиції за двома ділянками на Дніпровській набережній, 14 (урочища Берковщина в житловому масиві Позняки), на яких планується побудувати діловий і культурно-оздоровчий центри. Про це повідомляється в прес-релізі Київської міської державної адміністрації, переданому агентству УНІАН.
Згідно з прес-релізом, спортивно-оздоровчий центр з аквапарком і стоянкою для човнів планується побудувати на півострові, розташованому в затоці «Княжий затон». Центр складатиметься з аквазони відкрито-закритого типу, а також розважального комплексу з кінозалами, боулінгом, ресторанами і торговим центром.
З протилежного боку затоки проектувальники пропонують звести офісно-розважальний комплекс з конференц-залами, боулінгом, ресторанами і кафе, а також обладнати поблизу комплексу парк. Також заплановано впорядкування набережної.
Офісний-розважальний комплекс складатиметься з декількох 7-12-поверхових корпусів, які будуть розділені на ділову і рекреаційну зони.
Як наголошується в прес-релізі, при проектуванні комплексів за основу було взято «Чистий бізнес-парк», побудований в Лондоні і визнаний одним з кращих будівельних об`єктів британської столиці.
У КМДА зазначають, що реалізація обох проектів вимагає серйозних капіталовкладень в інженерну підготовку території, включаючи намивання, створення гідротехнічних захисних споруд набережної, очищення затоки від забруднення техногенного походження. У проекті також запропонована схема транспортний-пішохідного обслуговування комплексів, яка пов`язана з детальним планом території мікрорайону Позняки.
Загальна площа забудови обох центрів, згідно з передпроектними пропозиціями, становитиме 70 тис. кв.м. Замовником розробки передпроектних пропозицій з будівництва культурно-оздоровчого центру виступило ТОВ «Вільна Україна», а офісний-розважального - ТОВ «Лівобережжя плюс».
Як наголошується в прес-релізі КМДА, підставою для розробки проектної документації щодо забудови урочища Берковщина є рішення Київради від 23 жовтня 2003 р., згідно з яким ТОВ «Лівобережжя плюс» надано в оренду на 25 років земельну ділянку площею 7,03 га (зокрема 0,97 га водної акваторії) на Дніпровській набережній, 14. Цим самим рішенням ділянку площею 4,76 га на Дніпровській набережній, 14 Київрада передала в оренду на 25 років ТОВ «Вільна Україна».
УНІАН
Идентификатор: 2703