Забудовники житла вважають найбільш оптимальним варіантом відрахувань місту грошима, а не квартирами

Забудовники житла вважають найбільш оптимальним варіантом відрахувань місту грошима, а не квартирами

Найбільш оптимальний варіант для відрахувань забудовниками житла місту грошима, а не квартирами. Таку думку висловив кореспонденту УНІАН генеральний директор компанії ТММ Микола ТОЛМАЧОВ.
За його словами, найбільш оптимальний варіант як для забудовників, так і для влади – це стягувати з будівельних компаній відсоток у грошовому еквіваленті відповідно до норм Держбуду, який визначає розрахункову собівартість будівництва. За ці кошти державні підприємства могли б будувати соціальне житло.
Як зазначив М.ТОЛМАЧОВ, вибір схеми розрахунку залежить від мети Київради: продати квартири й одержати кошти для якихось потреб або віддати черговикам.
«Якщо йдеться про те, що житло передаватиметься черговикам, то такі дії логічні, якщо побудований будинок відноситься до соціального житла або економ-класу. Вищі класи: «бізнес», «преміум» і «де-люкс» не відповідають доходам людей, які стоять у черзі – черговики просто не зможуть утримувати квартиру», - сказав експерт.
Гендиректор ТММ вважає, що якщо влада планує самостійно реалізовувати одержані площі й за виручені гроші купувати або будувати житло для черговиків – то тут нескінченний простір для махінацій.
Як повідомляв УНІАН, 22 серпня Київська міська рада за ініціативою Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО ухвалила рішення, відповідно до якого забудовники віддаватимуть місту 10-20% житлової площі квадратними метрами, а не грошима, як це було раніше.
За словами заступника Київської міської голови – секретаря Київради Олеся ДОВГОГО, це зробить неможливим махінації або зловживання тими площами, які відраховуються до столичного бюджету.
Довідка УНІАН. Промислово-фінансова група `ТММ` створена в 1992 році, працює у сфері будівництва, поставок енергогенеруючого устаткування й торгівлі. ТММ - один із провідних девелоперів і забудовників житлової нерухомості в бізнес- і елітсегментах. Компанія побудувала 313 тис. кв. м житла, з яких 95%, - у м. Києві.
Чистий прибуток компанії «ТММ» у 2006 році становив 21,75 млн. грн., а чистий дохід - 384,93 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 2697