УСПП розробив положення про спрощення узгоджувальних процедур при оформленні прав на землю

УСПП розробив положення про спрощення узгоджувальних процедур при оформленні прав на землю

Український союз промисловців і підприємців спільно з Лігою оцінювачів земель, Асоціацією фахівців із нерухомості та Українським товариством оцінювачів підготували положення про спрощення процедури оформлення й переоформлення прав на земельну ділянку.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр економіки України Анатолій КІНАХ сьогодні в ході круглого столу «Подальше реформування земельних відносин - необхідні кроки назустріч інвесторам».
За його словами, положення передбачають скорочення терміну винесення рішення про переоформлення земельної ділянки, виключення узгоджень цього рішення з Верховною Радою і Кабінетом Міністрів, а також пропозиції зі спрощення процедури оформлення земельних ділянок для підприємств з іноземними інвестиціями.
Зокрема, більшість підприємств з іноземними інвестиціями в Україні стикаються зі складними й тривалими процедурами відведення та переоформлення прав власності або користування земельними ділянками. Узгоджувальні процедури на різних рівнях у таких підприємств займають до трьох і більше років, зазначив А.КІНАХ.
УНІАН
Идентификатор: 2687