У Києві інвентаризують зелені насадження

У Києві інвентаризують зелені насадження

Для поліпшення санітарного стану парків і розширення їхніх рекреаційних можливостей профільні служби міста проводять реконструкції зелених зон Києва.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, за даними начальника КП «Київзеленбуд» Петра ЯВОРОВСЬКОГО, столиця займає площу 83 тисячі 558 гектарів, з них парків, скверів та лісопаркових зон – 56 тисяч 505 гектарів.
Загалом у місті нараховується 140 парків, з них 127 перебувають на балансі «Київзеленбуду». За час весняного двомісячника з благоустрою було реконструйовано 4 парки, 6 скверів, облаштовано 200 гектарів газонів. По всьому місту висаджено 11 тисяч дерев, 19 тисяч 500 кущів та 1,5 мільйони квітів.
Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив районним держадміністраціям розробити комплекс заходів щодо збереження та утримання в належному стані територій зелених насаджень. Першочергові з них буде запроваджено вже під час осіннього місячника з благоустрою. Фахівці інвентаризують усі зелені насадження, ушкоджені автомашинами під час зупинок, проїздів і паркувань.
Щодо зелених зон прилеглих до житлових будинків, то столична влада винесе громадськості на обговорення пропозицію встановити у дворах шлагбауми, які пропускатимуть до прибудинкової території автомобілі лише місцевих жителів. Як компроміс, міська влада пропонує встановити якусь невеличку оплату за паркування, що йтиме безпосередньо на благоустрій будинку та подвір’я: розбудову дитячих та спортивних майданчиків, озеленення, додаткове прибирання, встановлення лавок чи фарбування під’їздів тощо.
УНІАН
Идентификатор: 2690