Держміськпромнагляд припинив роботи на 47 об`єктах `Київміськбуду`

Держміськпромнагляд припинив роботи на 47 об`єктах `Київміськбуду`

Сьогодні, за підсумками позапланових перевірок, Територіальне управління Держміськпромнагляду по Київській області і Києву припинило роботи на 47 об`єктах, будівництво яких ведеться Холдинговою компанією «Київміськбуд».
Про це УНІАН повідомили в Держміськпромнагляді.
Зокрема, роботи припинені на будівництві житлових будинків в 2-му мікрорайоні житлового масиву Позняки (будинки номер 3, 13, 13 А і 15), також 3-х житлових будинків на масиві Осокорки. Крім того, Держміськпромнагляд припинив будівництво житлового будинку на перехресті вул. Срібнокільська і Княжий Затон і роботи на низці об`єктів соціально-побутового призначення в мікрорайоні №2 житлового масиву Позняки. У Білій Церкві була припинена реконструкція казарми під житловий будинок.
Як зазначили в Держміськпромнагляді, основним порушенням, виявленим на будмайданчиках «Київміськбуду», є порушення технології проведення робіт з використанням опалубки для зведення монолітно-каркасних будинків і невикористання засобів індивідуального і колективного захисту.
На перевірених об`єктах були заборонені роботи і опломбовані всі будівельні механізми.
Загальна сума штрафів становить 1 тис. 632 грн.
Водночас, в Держміськпромнагляді не уточнили термін, на який припинено будівництво.
Довідка УНІАН. Холдингова компанія «Київміськбуд» - найбільша будівельна компанія України.
80% її акцій належить Київській територіальній громаді і знаходиться в управлінні Київської міськдержадміністрації.
У холдинг входить 38 акціонерних товариств, від 10 до 30% акцій яких належить компанії, 6 дочірніх підприємств, в яких `Київміськбуд` володіє 100% пакетом акцій, і 51 підприємство - на правах асоційованого члена.
Як прямий інвестор ХК «Київміськбуд» побудувала в 2006 році 426 тис. кв. м житла. Всього, як об`єднаний підрядчик, компанія минулого року побудувала 730 тис. кв. м житла. В цілому підприємствами Холдингу було побудовано 9 тис. 700 квартир.
У 2007 році «Київміськбуд» планує збільшити обсяги будівництва житла на 15%.
УНІАН
Идентификатор: 2679