Депутат Київради Бондаренко заявляє про дискримінацію київською владою жителів будинків ЖБК і ОСББ

Депутат Київради Бондаренко заявляє про дискримінацію київською владою жителів будинків ЖБК і ОСББ

Депутат Київради Володимир БОНДАРЕНКО (БЮТ) заявляє про дискримінацію з боку київської влади жителів будинків житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) і об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.
За його словами, підвищення заробітної плати до 2 тис. грн. тільки тим двірникам, які обслуговують будинки місцевих рад, призвело до внутрішнього конфлікту між працівниками комунальної сфери, оскільки воно не торкнулося зарплат двірників ЖБК і ОСББ.
Він пояснив, що київська влада пояснює це тим, що в ЖБК і ОСББ живуть багаті люди, які можуть утримувати свої будинки і працівників самі.
При цьому ЖБК, які побудували квартири за власні кошти, вимушені платити за право отримання у власність прибудинкової території від 2 до 30 тис. грн. у ТОВ «Земля-2000», створене при Київземі.
В.БОНДАРЕНКО також зазначив різницю в підходах київської влади до оплати за комунальні послуги в комунальних будинках і будинках ЖБК і ОСББ. Зокрема, субвенції держбюджету покривають різницю в тарифах у зв`язку з пільгами на оплату житлово-комунальних послуг жителів комунальних будинків, оскільки кожен житель платить за послуги окремо. Тоді як в будинках ЖБК і ОСББ платіжні квитанції надходять голові кооперативу або об`єднання, і зібрані з мешканців кошти для оплати послуг з урахуванням пільг не перекривають суму, вказану в квитанції. Таким чином, створюється «дірка», розміром 10-20 тис. грн., кошти на покриття якої київська влада не вважає за потрібне виділяти.
Як повідомив присутній на прес-конференції голова ЖБК «Лепсе-4» Олег СУПРУН, на сьогодні в столиці три кооперативи і одне ОСББ, в будинках яких живе близько 7 тис. жителів, відключені від гарячого водопостачання.
О.СУПРУН звернувся до київської влади і правоохоронних органів з вимогою забезпечити безперебійне водопостачання жителів будинків, як того вимагає законодавство.
За його словами, очолюваний ним кооператив вирішив розірвати договір з «Київенерго» через «кабальні умови, які не відповідають законодавству». Водночас «Київенерго» відмовляється укладати прямі договори на комунальні послуги з жителями кооперативу, мотивуючи це тим, що не є виконавцем послуг.
При цьому В.БОНДАРЕНКО зазначив, що Київрада умисне не займається врегулюванням питання про те, хто є виконавцями і споживачами послуг.
Тоді як, за його інформацією, в регіонах існують прямі договірні відносини між жителями і виконавцями послуг.
За словами В.БОНДАРЕНКА, «Київенерго» відсудило у власність за борги будинок ЖБК «Мрія-3» по вул. Гонгадзе, 24. Він зазначив, що БЮТ підготував низку судових позовів з приводу `кабальних умов договорів` до `Київенерго`, `Київводоканалу` і Київгазу`.
Довідка УНІАН. У Києві понад 11 тис. багатоквартирних будинків, з них 1,8 тис. будинків знаходиться під управлінням ЖБК і ОСББ.
УНІАН
Идентификатор: 2668