Уряд має намір забезпечити всю законодавчу базу з будівництва соціального житла в 2007 році - Рибак

Уряд має намір забезпечити всю законодавчу базу з будівництва соціального житла в 2007 році - Рибак

Уряд має намір забезпечити всю законодавчу базу з будівництва соціального житла в 2007 році.
Як передає кореспондент УНІАН, про це віце-прем`єр-міністр України Володимир РИБАК повідомив сьогодні журналістам під час круглого столу з питань розробки і впровадження енергоефективних технологій в Мінрегіонбуді.
Віце-прем`єр відзначив, що зараз розробляється 15-17 нормативних актів у цій сфері.
«У 2008 році ми повинні вже одержати в регіонах перші житлові будинки соціального призначення для людей, які його не зможуть ніколи купити. Це інваліди, люди, які хворіють, пенсіонери» - сказав він.
За словами В. РИБАКА, уряд просить органи місцевого самоврядування зарезервувати земельні ділянки для будівництва дешевого житла.
Як повідомляв УНІАН, за словами заступника міністра регіонального розвитку і будівництва України Анатолія БЕРКУТИ, концепція забезпечення громадян житлом в 2009-2012 роках буде винесена на розгляд Кабінету Міністрів України в середині листопада нинішнього року.
Він відзначив, що до 1 травня 2008 року розроблену на основі концепції програму, як законопроект, планується винести на розгляд Верховної Ради. У концепції задекларовано забезпечення населення соціальним і доступним житлом.
Міністерство регіонального розвитку і будівництва пропонує встановити норму для соціального житла - 14 кв. м на людину.
За даними холдингової компанії «Київміськбуд», потреба в соціальному житлі найближчими роками в Україні становитиме мінімум 20 млн. кв.м.
УНІАН
Идентификатор: 2627