Нові транспортні розв’язки на п’яти столичних площах будуватимуть виключно за кошти інвесторів - КМДА

Нові транспортні розв’язки на п’яти столичних площах будуватимуть виключно за кошти інвесторів - КМДА

Головне управління економіки та інвестицій розробило програму облаштування п’яти столичних площ, яке відбуватиметься виключно за кошти інвесторів.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за словами першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, відповідний проект дасть змогу не лише удосконалити рух транспорту на основних муніципальних розв’язках, а й додатково залучити на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури майже 180 млн. грн.
При цьому Д.БАСС зазначив, що проект програми має розглянути та затвердити сесія Київради.
За його словами, за трьома адресами вже проведено інвестиційні конкурси. Зокрема, за результатом конкурсу укладено інвестиційну угоду по Львівській площі з ТОВ «зубр ЛТД», яке виконало свої фінансові зобов’язання в повному обсязі – в розмірі 17 млн. грн. Цього місяця на розгляд депутатів мають винести питання виділення відповідної ділянки, після чого розпочнуться проектні роботи. 10% від вартості будівництва (15 млн. грн.) буде передано на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Загальна ж вартість робіт, якщо не враховувати реконструкцію транспортної розв’язки, становить 241,66 млн. грн. Товариство також компенсує витрати організатора інвестконкурсу в сумі 2,0 млн. грн.
Також укладено інвестиційну угоду з ВАТ «Завод «Ленінська кузня» з облаштування Вокзальної площі. Підприємство, яке виконало фінансові зобов’язання в розмірі 16 млн. грн., передбачає розпочати стадію «Проект» на початку наступного року. На створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури піде 14,9 млн. грн., на компенсацію витрат організатора інвестконкурсу - 0,9 млн.грн. Без вартості транспортної розв’язки цей проект обійдеться в 178,5 млн. грн.
Третій переможець інвестиційного конкурсу ТОВ «Київ Термінал» до 30 липня 2011 року збирається модернізувати Харківську площу, і вже виконав фінансові зобов’язання на 69 млн. грн. У серпні нинішнього року планується винести на сесію Київради питання виділення земельної ділянки та, у разі схвалення депутатами відповідного рішення, розпочати проектні роботи. На створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури буде відраховано 98,6 млн. грн.., компенсація витрат організатора інвестконкурсу становитиме 9,9 млн. грн. Загальна вартість проекту облаштування площі без вартості транспортної розв’язки – 1183,2 млн. грн..
За словами Д.БАССА, ще два інвестиційні конкурси буде оголошено по Московській і Либідській площах. Поки що, зазначив він, розроблено передпроектні пропозиції. Після врахування всіх пропозицій та зауважень Архітектурно-містобудівної ради, ці питання також буде винесено на сесію Київради.
УНІАН
Идентификатор: 2632