«Євро Фінанс Лтд.» не веде роботи з будівництва метзаводу в Білій Церкві - керівництво компанії

«Євро Фінанс Лтд.» не веде роботи з будівництва метзаводу в Білій Церкві - керівництво компанії

Компанія «Євро Фінанс Лтд.» не веде роботи в Білій Церкві з будівництва сталепрокатного заводу, а займається реконструкцією власної адміністративної будівлі, яка розташована поряд з можливим місцем будівництва.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам заявив «Євро Фінанс Лтд.» Валентин МАКАРЕНКО, коментуючи заяву заступника міського голови Білої Церкви Віктора РОСОХИ про початок будівництва заводу без відповідних дозволів.
Як відзначив В.МАКАРЕНКО, поряд з майданчиком, відведеним під будівництво сталепрокатного мінізаводу, розташована адміністративна будівля, яку компанія викупила 2-3 роки тому. Зараз компанія займається її реконструкцією.
У планах інвесторів – одержати всі дозвільні документи для будівництва заводу. Планується, що будівництво розпочнеться вже цього року.
Він також додав, що компанія готова виходити на рівень міського самоврядування, аби провести незалежну екологічну експертизу щодо впливу будівництва заводу на навколишнє середовище.
За даними Міністерства охорони навколишнього природного середовища, в квітні цього року відомство спільно з Українським науково-дослідним інститутом екологічних проблем (Харків) одержали позитивні висновки експертизи і позитивну оцінку техніко-економічного обгрунтування будівництва заводу.
Присутня на прес-конференції представник Білоцерківської райдержадміністрації Галина ШКРІБЛЯК відзначила, що, оскільки земельна ділянка під будівництво розташована в передмісті Білої Церкви, то виникла необхідність погоджувати будівництво заводу з жителями не тільки села Шкаровки, а й міста Біла Церква.
За її даними, жителі Шкаровки схвалили будівництво заводу, а громадські слухання в Білій Церкві не відбулися через низьку явку населення. Тому для жителів Білої Церкви планується провести ще один референдум.
Як повідомляв УНІАН, міська влада Білої Церкви готує ряд судових позовів про визнання недійсними документів, які погоджують будівництво метзаводу. «Ми маємо намір через суд добитися визнання недійсними цих документів – починаючи з продажу землі під будівництво, оскільки при цьому Верховна Рада не затвердила зміни її цільового призначення з сільгоспугідь на землі промислового призначення», - сказав В.РОСОХА.
Разом з тим він повідомив, що, попри відсутність дозволу, інвестор будівництва метзаводу - ТОВ «Євро Фінанс Лтд.» - уже розпочав роботи.
За його словами, в дозволі на будівництво заводу Київської обласної санітарно-епідеміологічної експертизи очікувана концентрація шкідливих речовин в атмосфері була занижена.
Довідка УНІАН. Згідно з проектом, виробнича потужність Білоцерківського сталепрокатного мінізаводу повинна становити 1,8 млн. тонн металопродукції на рік. Будівництво розгорнеться на площі 58 гектарів на території діючого цеху ВАТ “Київвтормет”, а також на додатково придбаних інвестором промислових землях. На новому заводі застосовуватиметься метод плавки електродуги, який вважається найперспективнішим у сучасній металургії. Устаткування поставить компанія Siemens VAI Fuchs.
Інвестиції в будівництво заводу становитимуть близько 600 млн. дол.
Підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ «Євро Фінанс Лтд.” є акціонером 6 підприємств України з переробки вторинних металів, зокрема підприємства “Київвтормет”. З початку своєї діяльності в 2001 році компанія вклала 15 млн. доларів інвестицій в розвиток переробки вторсировини в Україні.
УНІАН
Идентификатор: 2598