Рибак прогнозує початок будівництва соціального житла до 2009 року - ЗМІ

Рибак прогнозує початок будівництва соціального житла до 2009 року - ЗМІ

Віце-прем`єр-міністр України Володимир РИБАК прогнозує початок реалізації програми будівництва соціального житла до 2009 року.
Про це він сказав в інтерв`ю газеті `Урядовий кур`єр` від 10 серпня.
`Закон про соціальне житло затверджений недавно, до нього треба розробити ще 20 постанов і нормативних актів, щоб він запрацював. Це стане підставою для розробки в областях програм будівництва соціального житла... Цей напрямок набуде чинності в 2007-2008 роках`, - сказав В. РИБАК.
За словами віце-прем`єра, загальнодержавна програма будівництва соціального житла буде розглянута Кабміном до вересня.
Він також зазначив, що соціальне житло надаватиметься малозабезпеченим верствам населення без права його приватизації.
Як повідомляв УНІАН, за словами заступника міністра регіонального розвитку і будівництва України Анатолія БЕРКУТИ, Концепція забезпечення громадян житлом в 2009-2012 рр. буде винесена на розгляд Кабінету міністрів України в середині листопада ц.р.
Він зазначив, що до 1 травня 2008 року розроблену на основі концепції програму, як законопроект, планується винести на розгляд Верховної Ради. У концепції задекларовано забезпечення населення соціальним і доступним житлом.
Міністерство регіонального розвитку і будівництва пропонує встановити норму для соціального житла - 14 кв. м на людину.
За даними холдингової компанії «Київміськбуд», потреба в соціальному житлі у найближчі роки в Україні складе, як мінімум, 20 млн. кв.м.
УНІАН
Идентификатор: 2590