КМДА затвердила перелік інвестиційних проектів на нових станціях метро для реалізації їх на конкурсних засадах

КМДА затвердила перелік інвестиційних проектів на нових станціях метро для реалізації їх на конкурсних засадах

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 10 серпня затверджено перелік інвестиційних проектів на нових станціях Куренівсько-Червоноармійської та Подільсько-Воскресенської ліній Київського метрополітену для реалізації їх на конкурсних засадах.
Згідно з документом, текст якого має УНІАН, до зазначеного переліку ввійшли 17 об’єктів, серед яких будівництво накриття відкритої частини Подільсько-Воскресенської лінії метрополітену від станції `Проспект Ватутіна` до `Вулиця Милославська`. Усього охоплено 6 майбутніх станцій лінії: `Проспект Ватутіна`, `Вулиця Каштанова`, `Вулиця Т.Драйзера`, `Вулиця Сабурова`, `Вулиця М.Цвєтаєвої`, `Вулиця Милославська`) з обладнанням пішохідними містками, створенням приміщень торговельно-офісного та розважального призначення, паркінгу, супутньої інфраструктури. Також серед інвестиційних проектів: будівництво підземних торгових приміщень із закладами громадського харчування на станціях метрополітену «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки», «Одеська», «Площа Перемоги», «Глибочицька», станції метро під естакадами Подільсько-Воскресенксього мостового переходу - «Подільська», «Суднобудівна» та «Труханів острів», а також «Райдужній», «Бульварі Перова», «Братиславській».
Відповідно до розпорядження, КП `Київське інвестиційне агентство` має подати підготовлені передпроектні роботи та матеріали містобудівних обґрунтувань на схвалення їх архітектурно-містобудівною радою. Згідно з прийнятим рішенням, вже у жовтні ц. р. всі матеріали, необхідні для підготовки умов конкурсів, а також протоколи архітектурно-містобудівних рад, протоколи попередніх громадських обговорень, висновки суб`єктів погодження щодо можливості реалізації інвестиційних проектів має отримати Головне управління економіки та інвестицій КМДА.
У свою чергу Головному управлінню економіки та інвестицій доручено підготувати та подати на розгляд сесії Київської міської ради проект рішення про затвердження переліку земельних ділянок, право оренди на які пропонується продати на конкурсі.
УНІАН
Идентификатор: 2591