Представник КМДА відмовився приймати від постраждалих в афері «Еліта-Центр» їхній повний і узгоджений з МВС список

Представник КМДА відмовився приймати від постраждалих в афері «Еліта-Центр» їхній повний і узгоджений з МВС список

Представник Київської міської державної адміністрації відмовився приймати від постраждалих в афері компанії «Еліта-Центр» їхній повний і узгоджений з Міністерством внутрішніх справ список.
Як передає кореспондент УНІАН, мер Києва Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ і ніхто з його заступників не вийшов сьогодні до учасників акції біля міської адміністрації, присвяченої передачі цього списку місцевій владі. Всього біля КМДА сьогодні зібралося близько 50 представників сімей, які потерпіли від афери «Еліта-Центр». Акція була організована громадянською організацією «Центр правозахисту».
До учасників акції вийшов представник заступника голови КМДА Віталія ЖУРАВСЬКОГО, який відмовився прийняти для передачі списки потерпілих осіб, пояснивши це тим, що «він не уповноважений» для цього.
Як повідомив в інтерв`ю журналістам голова правління ГО «Центр правозахисту» Юрій ФЕДОРЕНКО, лист з повідомленням про намір передати в розпорядження Київської міської держадміністрації та Київради повний список усіх осіб, які постраждали від афери «Еліта-Центр», було відправлено секретарю Київради Олесю ДОВГОМУ два дні тому. «Більш того, про проведення нашої акції ми, відповідно до закону, повідомили міську владу теж за 2 дні. І вчора ввечері я особисто підходив, щоб повідомити, нагадати про акцію», - зазначив Ю.ФЕДОРЕНКО.
Таким чином, за його словами, міській владі просто не потрібен цей список.
«Ми сподівалися, що до нас вийде або особисто ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, або людина, яка займається проблемою «Еліта-Центр», тому що не можна півтора роки говорити про те, що відсутній список, а тут вам його приносять, а ви відмовляєтеся його взяти. Це виглядає, принаймні, нелогічним», - сказав Ю.ФЕДОРЕНКО.
Він повідомив, що сьогодні увечері списки все ж таки будуть відправлені до мерії замовленим листом з повідомленням про вручення. Крім того, списки планується передати в Секретаріат Президента «з тим, щоб вони сприяли в тому, щоб мер Києва ознайомився із загальною кількістю потерпілих».
За даними «Центру правозахисту», в афері «Еліта-Центр» всього постраждало не 1 тис. 221 чол., як заявлялося раніше, а 1 тис. 759 чол. Остаточні, узгоджені з міліцією списки сьогодні були обнародувані біля міськадміністрації.
«Свого часу мерія проводила зустріч з інвестором, на якій були присутні 1 тис. 221 чол. Саме ця кількість була заявлена. Але про цю зустріч було повідомлено за три дні, і люди, які перебували за містом, або за кордоном, або ще десь, вони просто не могли бути присутніми. У принципі, на сьогоднішній момент кількість всіх постраждалих відома. Це 1 тис. 759», - повідомив Ю.ФЕДОРЕНКО.
Ю.ФЕДОРЕНКО також поінформував, що на сьогоднішній день почато збір підписів потерпілих для винесення питання про надання житла потерпілим від афери «Еліта-Центр» на засідання Київради. Також проходить збір підписів громадян за відставку секретаря Київради О.ДОВГОГО «як людини, яка не поважає Конституцію України і закони».
«Ми хочемо припинити ту брехню, яка виходить з вуст представників міської адміністрації про те, що проблема розв`язується, що створюються списки. Ніякого списку в мерії не створюється, окрім хіба що близьких друзів, яких вони намагаються забезпечити житлом, і особливо важливих персон, яких вони намагаються вивести із справи «Еліта-Центр», - додав Ю.ФЕДОРЕНКО.
Як повідомляв УНІАН, в міській мерії заявили, що житлом вони беруться забезпечити лише найбільш незахищених серед постраждалих від афери «Еліта-Центр», при цьому, пославшись на слова київського мера Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, «відсікти багатих».
Влада столиці відзначає, що списки таких людей має скласти Союз ошуканих громадян - громадська організація, що складається з інвесторів будівництва житла через «Еліта-центри», а не КМДА.
Довідка УНІАН. В результаті будівельної афери «Еліта-Центр» в Києві постраждали більш як 1,5 тис. чол. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь в спорудженні будинків у різних районах столиці, проте будівництво за цими адресами не велося. Досудове слідство встановило факти подвійного і потрійного оформлення договорів на одні й ті ж самі квартири. Загальну суму коштів, які були одержані шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 2563