Уряд пропонує дозволити іноземним компаніям придбавати земельні ділянки

Уряд пропонує дозволити іноземним компаніям придбавати земельні ділянки

Кабінет міністрів України пропонує розширити коло осіб, які можуть придбавати земельні ділянки.
Про це йдеться в законопроекті №4035 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (про порядок продажу земельних ділянок із земель державної і комунальної власності), внесеному Кабміном у Верховну Раду 30 липня ц.р.
Як сказано пояснювальній записці до законопроекту, розробка документа обумовлена відсутністю законодавчої бази в сфері земельних відносин про отримання окремими суб`єктами земельних відносин права власності на земельні ділянки і порядок придбання такого права. Проект також спрямований на вдосконалення порядку продажу земельних ділянок із земель державної і комунальної власності.
Окрім розширення кола осіб, які можуть придбавати у власність земельні ділянки, проект передбачає усунення перешкод у залученні іноземних інвестицій в економіку країни. Зокрема, пропонується дозволити одержувати у власність земельні ділянки підприємствам з іноземними інвестиціями.
Юридичні особи, створені згідно із законодавством іноземних держав, можуть одержувати у власність земельні ділянки несільскогосподарського призначення в межах населених пунктів у разі придбання об`єктів нерухомого майна і для будівництва об`єктів, пов`язаних з веденням підприємницької та іншої діяльності в Україні, не забороненій законодавством, а також за межами населених пунктів у разі придбання об`єктів нерухомості.
УНІАН
Идентификатор: 2527