Прокуратура Києва опротестувала рішення Київради про виділення 9,9 га землі біля Пирогового для будівництва кінно-спортивного клубу

Прокуратура Києва опротестувала рішення Київради про виділення 9,9 га землі біля Пирогового для будівництва кінно-спортивного клубу

Прокуратура м. Києва в липні ц.р. опротестувала рішення Київради про виділення земельної ділянки площею 9,98 га в оренду «Науково-виробничій фірмі «Укрінвестбуд» для будівництва, експлуатації та обслуговування готельно-розважального комплексу і кінно-спортивного клубу по вул. Академіка Заболотного, 29 біля музею в Пироговому.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Головного управління нагляду за дотриманням законів щодо прав, свобод і захисту інтересів держави Генеральної прокуратури України Сергій ДОМБРОВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції.
За його словами, згідно з указом Президента України від 25 червня 2007 р. за дорученням Генеральної прокуратури України прокуратурою м. Києва проводилася перевірка законності рішень Київської міської ради про надання земельних ділянок в охоронній зоні Музею народної архітектури і побуту України Національної академії наук.
В результаті перевірки було виявлено, що музей використовує земельну ділянку площею 116 га, межі якої не встановлені, тому охоронна зона, як така, не встановлена.
Проте порушуючи ст. 5 Закону «Про принципи містобудування» Київрада під час ухвалення рішення про виділення земельної ділянки не забезпечила участі громадян та їх об`єднань в обговоренні містобудівної документації. На таких підставах прокуратура опротестувала рішення Київради.
Довідка УНІАН. Площа земель історико-культурної спадщини в Україні становить 6,9 тис. га.
Із 7 тис. об`єктів природно-заповідного фонду половина не має встановлених меж земельних ділянок.
УНІАН
Идентификатор: 2526