Містобудівна рада схвалила передпроектні пропозиції щодо реконструкції і забудови ділянки площею 4,1 га по вул. Дехтярівській

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила передпроектні пропозиції з будівництвп об`єктів громадського і житлового призначення на ділянці площею 4,14 га по вул. Дехтярівська 5-7, 7-а і вул. Коперника, 12, 12-а в Шевченківському районі Києва.
Таке рішення було прийняте в ході засідання Містобудівної ради 2 серпня.
Передпроектна пропозиція була розроблена ТОВ “Архітектурно-будівельна майстерня «Жежерін» на замовлення Головного управління культури і мистецтв Києва.
Пропозиція, представлена на Містобудівній раді, передбачає будівництво житлових, офісних і торгових об`єктів загальною площею 317,4 тис. кв. м., з них житло - 76,3 тис. кв. м, офіси - 132 тис. кв. м, торговельно-розважальні комплекси - 28 тис. кв.м. Також планується будівництво паркінгу на 1 970 машиномісць.
Як повідомив головний архітектор проекту Вадим ЖЕЖЕРІН, сьогодні на цій ділянці існує трамвайне депо, на території якого розташовано кілька будівель, одна з яких - «Клуб трамвайників» - є пам`яткою архітектури. Будівлю клубу планується реконструювати і розмістити в ньому та звану малу оперу.
«Житлової забудови на даній території не передбачалося, утім, працюючи з Інститутом Генплану, ми дійшли висновку, що ця територія може бути розбита на дві зони - житлову і суспільну. Остання знаходитиметься з боку станції метро «Лук’янівська», - зазначив В.ЖЕЖЕРІН.
У проекті опрацьована транспортна схема території, яка, зокрема, припускає винесення з вул. Дехтярівської трамвайної лінії і трансформації її виключно в автотранспортну магістраль.
Під час розгляду проекту члени Містобудівної ради виступили з пропозицією знести критий ринок, розташований поблизу станції метро «Лук’янівська», а за рахунок його території розширити транспортну розв`язку.
Підбиваючи підсумки розгляд проекту, заступник голови Гмістобудівної ради Едуард ЛЄЩЕНКО зазначив, що в проекті необхідно уважніше розглянути питання освоєння суміжної території. «Комплексна реконструкція району допоможе вирішити транспортну проблему, ми погоджуємо проект і виносимо його на подальший розгляд Київради», - додав Е.ЛЄЩЕНКО.
УНІАН
Идентификатор: 2525