На підготовку транспортної галузі Києва до Євро-2012 потрібно близько 38 млрд. грн. - КМДА

На підготовку транспортної галузі Києва до Євро-2012 потрібно близько 38 млрд. грн. - КМДА

На підготовку транспортної галузі Києва до проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року необхідно близько 38 млрд. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам повідомив сьогодні після наради в мерії перший заступник Київського міського голови Анатолій ГОЛУБЧЕНКО.
Він зазначив, що загальна сума коштів, необхідних для підготовки всіх сфер життєдіяльності столиці України, наразі вираховується. Цю орієнтовну суму планується визначити приблизно за два тижні, коли буде завершено підготовку програми презентації в уряді з підготовки Києва до проведення фіналу чемпіонату.
«Два тижні я собі відвожу, бо в мене немає часу, а далі доопрацьовувати ми її будемо. Але ми повинні 95% мати через два тижні, тому що я не знаю, коли уряд і Президент буде проводити нараду організаційного комітету по цьому питанню. Я хочу просто бути готовий, і щоб кожен з наших керівників був готовий доповісти», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Щодо розвитку транспортної інфраструктури Києва, то на оприлюднені 38 млрд. грн. планується, зокрема, завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу, продовжити будівництво ліній метрополітену та наземного транспорту.
«Тільки на транспорт потрібно 37,8 млрд. грн. Мається на увазі будівництво транспортних розв’язок і основних мостів, мається на увазі закупівля транспорту, будівництво ліній метрополітену і наземного транспорту», - сказав він.
Щодо того, скільки коштів з цієї суми необхідно виділити з місцевого бюджету, А.ГОЛУБЧЕНКО зазначив, що це питання зараз опрацьовується.
«Скільки з них буде з місцевого бюджету, скільки з державного – це потрібно працювати з урядом і визначатись, на яку суму ми зможемо розраховувати. А решта коштів – знаходити шляхи інші: місцеві бюджети, займи, облігації, кредити. Тобто треба працювати. Поки це ніяк не вирішено», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
В той же час, за його словами, у бюджеті міста вже передбачено на розвиток транспорту Києва близько 5-7 млрд. грн. Планується також, за його словами, близько 10 млрд. залучити інвестиційних коштів, зокрема, для реконструкцій Ленінградської, Московської, Львівської і Вокзальної площ, а також на будівництво лінії метро на Теремки. А.ГОЛУБЧЕНКО також зазначив, що на сьогоднішній день висловили своє бажання надати свою допомогу у будівництві готелів багато, як вітчизняних, так і закордонних фірм. За інвестиційні кошти також буде побудовано новий стадіон в Києві до проведення Євро-2012. Інвестиційні кошти також буде залучено до розбудови ліній наземного транспорту.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде все ж таки знесено торговельно-розважальний комплекс «Троїцький» біля НСК «Олімпійський», А.ГОЛУБЧЕНКО сказав, що вже прийнято рішення про його знесення, і найближчим часом має відбутися оформлення відповідних документів.
«Те, що будуть зносити, то будуть. Рішення таке прийняте. Які компенсації, поки що ніхто не знає. Я пропоную створити державну комісію, яка б вивчила втрати фірми «Юджин», а потім розглянути питання компенсації – або надання нової земельної ділянки, або компенсації грошової, але політично питання, політичне рішення щодо знесення вже прийнято. Зараз треба тільки це оформити», - поінформував А.ГОЛУБЧЕНКО.
УНІАН
Идентификатор: 2474