Влада Білої Церкви використовує «чорний» PR, щоб перешкодити будівництву електросталеплавильного комплексу - компанія «Євро Фінанс Лтд»

Влада Білої Церкви використовує «чорний» PR, щоб перешкодити будівництву електросталеплавильного комплексу - компанія «Євро Фінанс Лтд»

Компанія «Євро Фінанс Лтд» стурбована діями міської влади Білої Церкви (Київська обл.), що розгорнула кампанію з дискредитації проекту будівництва міні-металургійного заводу в Білій Церкві.
Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив віце-президент компанії «Євро Фінанс Лтд» Валентин МАКАРЕНКО.
За його словами, 26 червня цього року міськрада в односторонньому порядку розірвала соціальну угоду з «Євро Фінанс Лтд» від 26 березня 2007 року щодо будівництва в місті електросталеплавильного комплексу. Як стверджує В.МАКАРЕНКО, «рішення міськради було ініційоване і підтримане міським керівництвом. Перший заступник міського голови Білої Церкви Віктор РОСОХА, який є керівником міської організації БЮТ, використовує цю політичну силу для однобокого висвітлення проекту будівництва метзаводу», - сказав В.МАКАРЕНКО.
При цьому він зазначив, що проект будівництва метзаводу, вартістю 600 млн. дол., припускає створення 5 тисяч робочих місць з середньою зарплатою працюючих 2,5 тис. грн., значні податкові відрахування до місцевих бюджетів. «Інвестор, в рамках підписаної з міськадміністрацією угоди, також прийняв на себе соціальні зобов`язання у розмірі 237 млн. грн. Ці гроші мають бути інвестовані в розвиток соціальної інфраструктури міста. Зокрема, планується будівництво школи, дитячого садку, соціального житла, центрального автовокзалу, онкологічного і туберкульозного диспансерів, центральної дитячої бібліотеки, моста через річку Рось, доріг, шляхопроводів, закупівля для міста десяти нових тролейбусів», - зазначив В.МАКАРЕНКО.
За його словами, проект будівництва міні-металургійного заводу підтриманий Українською асоціацією чорної металургії, Асоціацією зелених України, пройшов всі необхідні узгодження в центральних і місцевих органах влади, а також соціальні і екологічні експертизи Національної академії наук України і в Українському науково-дослідному інституті екологічних проблем.
У свою чергу, присутній на прес-конференції віце-президент Української асоціації підприємств чорної металургії, доктор технічних наук, професор Сергій ГРИЩЕНКО відзначив, що будівництво електросталеплавильного комплексу в Білій Церкві повністю відповідає Державній програмі розвитку і реформування гірничо-металургійного комплексу України на період до 2011 р.
«Стрижнем даної програми є глибока структурна перебудова галузі із заміною застарілого енерговитратного мартенівського способу виробництва сталі на сучасний електрометалургійний переділ. У всьому світі сьогодні практично не залишилося мартенівських печей, а частка електросталі в загальному обсягу виробництва сталі в світі зараз не менше 30%. В Україні ж дотепер майже половина сталі плавиться в мартенах з величезною витратою природного газу і значними викидами в атмосферу шкідливих речовин, а частка прогресивного електросталеплавильного виробництва не перевищує 3,5%», - зазначив експерт.
За його словами, “в проекті будівництва нового заводу в Білій Церкві сконцентровані всі новітні досягнення в металургійній галузі і забезпечені найжорсткіші екологічні параметри, що відповідають європейським нормам. «Подібні підприємства працюють в міській межі багатьох європейських міст - у Німеччині, Швейцарії та інших країнах”, - сказав С.ГРИЩЕНКО.
Він також нагадав, що 6 березня 2007 року в Білій Церкві відбулося виїзне засідання профільного Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики. Проект будівництва заводу розглядався, перш за все, з погляду екології та охорони навколишнього середовища. “Члени Комітету, більшість з яких у минулому директори великих металургійних підприємств, одностайно підтримали цей проект і рекомендували його до реалізації», - зазначив С.ГРИЩЕНКО і додав: “Сьогодні образливо чути, що хороший високотехнологічний проект з прекрасними екологічними і економічними показниками може стати жертвою чиїхось політичних амбіцій».
Підсумовуючи, В.МАКАРЕНКО закликав міську владу Білої Церкви не використовувати тему про нібито існуючу небезпеку, яку представляє метзавод для екології міста, у своїй передвиборній агітації. В.МАКАРЕНКО також висловив надію, що будівництво міні-металургійного заводу зможе початися вже у вересні.
Довідка УНІАН. Згідно з проектом виробнича потужність міні-металургійного заводу в Білій Церкві має бути 1,8 млн. тонн металопродукції на рік. Будівництво розгорнеться на площі в 58 гектарів на території діючого цеху ВАТ “Київвтормет”, а також на додатково придбаних інвестором промислових землях. На новому заводі застосовуватиметься метод плавки електродуги, що вважається найперспективнішим в сучасній металургії. Устаткування поставить компанія Siemens VAI Fuchs.
Підприємства з іноземними інвестиціями ТОВ «Євро Фінанс Лтд.” є акціонером 6 підприємств України з переробки вторинних металів, зокрема - підприємства “Київвтормет”. З початку своєї діяльності в 2001 році компанія вклала 15 млн. доларів інвестицій в розвиток переробки вторсировини в Україні.
УНІАН
Идентификатор: 2424