Кабмін пропонує ввести обов`язкову письмову згоду кожного інвестора на будівництво житлового об`єкту

Кабмін пропонує ввести обов`язкову письмову згоду кожного інвестора на будівництво житлового об`єкту

Уряд пропонує ввести обов`язкову письмову згоду кожного інвестора на будівництво житлового об`єкту.
Як передає кореспондент УНІАН, ця законодавча норма міститься в проекті Закону «Про внесення змін до деяких законів України про удосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла», схваленому на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів.
Як повідомив журналістам голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Валерій АЛЬОШИН, цим документом пропонується внести зміни до 4 законів.
Зокрема, до закону про інвестиційну діяльність, окрім обов`язкової згоди кожного інвестора на будівництво житлового об`єкта, пропонується визначити, що для інвестування будівництва житла за участю коштів громадян-інвесторів діяли тільки ті механізми, які цим законом визначені.
У законі про страхування пропонується замінити норму про обов`язкове страхування будівельних робіт нормою, що дозволяє фінансовій компанії-управителю укладати договори з тим забудовником, який уклав договір добровільного страхування із страховою компанією по страхуванню ризиків будівельно-монтажних робіт, а так само, пов`язаних із введенням в експлуатацію об`єкту у встановлені терміни.
Законом про рекламу пропонується заборонити рекламу будівництва житла без вказівки всіх учасників будівництва, без інформації про те, що вони мають всі необхідні ліцензії і одержали землевідведення.
Законопроектом пропонується внести зміни до фінансово-кредитних механізмів і порядку управління майном у житловому будівництві. Зокрема, пропонується заборонити залучати кошти фінансовими компаніями-управителями до того, як забудовник одержить всі необхідні дозволи на діяльність, у тому числі і землевідведення
УНІАН
Идентификатор: 2413