Київрада заборонила забудову 7 конфліктних ділянок в столиці

Київрада заборонила забудову 7 конфліктних ділянок в столиці

Київська міська рада скасувала рішення щодо будівництва на 7 конфліктних ділянках в столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, рішення про відміну відповідних рішень Київради було прийнято сьогодні на засіданні сесії, зважаючи на численні скарги громадян.
Згідно з рішеннями Київради, тексти яких має УНІАН, три стосуються виділення землі під будівництво житлових будинків компанії «Кроун»: це земельна ділянка площею 0,9 га на перетині проспектів Правди та Радянської України в Подільському районі, яка передавалась в оренду на 5 років (рішення Київради від 29 травня 2003 р.); земельна ділянка площею 0,99 га на Дарницькому бульварі, 1-3 у Дніпровському районі, яка передавалась в оренду на 3 роки (рішення Київради від 24 жовтня 2002 р.) та земельна ділянка площею 0,3 га на просп. Лісовому, 21-а у Деснянському районі, яка теж передавалася в оренду на 3 роки (рішення Київради від 24 квітня 2004 р.).
Також скасовано відведення землі Деснянській районній раді для будівництва житлового будинку за адресою просп. Лісовий, 31 – земельна ділянка площею 0,3 га була передана в оренду на 3 роки (рішення Київради від 28 грудня 2004 р.) та Дніпровській районній раді за двома адресами, де планувалось будівництво житла – на бульв. Ярослава Гашека, 8-а в постійне користування передавалась земельна ділянка площею 0,55 га (рішення Київради від 10 липня 2003 р.) та на просп. Возз’єднання, 1-г також в постійне користування передавалась земельна ділянка площею 0,62 га (рішення Київради від 10 липня 2003 р.).
Крім цього, відмінено відведення землі ТОВ «НСЛ» для будівництва житлово-офісного комплексу на вул. Березняківській, 4-а у Дніпровському районі. Це земельна ділянка площею 0,48 га, яка передавалась товариству в оренду на 5 років (рішення Київради від 21 квітня 2005 р.).
Слід зазначити, що сьогодні депутатам пропонувалось для розгляду спочатку 11 проектів рішень Київської міської ради щодо відміни попередніх рішень про виділення землі. Серед них були також проекти по конфліктних ділянках на Оболонському проспекті та на вул. Прирічній, 3 (Оболонський район). Однак, за пропозицією депутата В’ячеслава НЕПОПА (фракція “Наша Україна”) відміну цих рішень не було підтримано. Мова йде про земельну ділянку площею 6,7 га, яка передавалась Оболонській райраді на 5 років для будівництва об’єктів соціально-культурного призначення на просп. Оболонському (рішення Київради від 10 липня 2003 р.) та земельну ділянку площею 0,62 га на вул. Прирічній, яка під будівництво житлового будинку передавалась також на 5 років цій райраді.
По всіх відмінених землевідводах орендаторам буде запропоновано надати згоду на розірвання відповідних угод оренди, а у випадку їх незгоди - питання вирішуватимуться в судовому порядку.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні ж депутати Київради відмінили відведення землі компанії «Кроун» на вул. Березняківській, 12 (Дніпровський район) та ТОВ «Граніт-Плюс» на вул. Білоруській, 36-а (Шевченківський район).
УНІАН
Идентификатор: 2374