Київрада передала ТОВ `Столиця Центробуд` майже 150 га землі в районі смт Коцюбинське під будівництво житла

Київрада передала ТОВ `Столиця Центробуд` майже 150 га землі в районі смт Коцюбинське під будівництво житла

Київрада передала 147 га землі в Святошинському районі по вул. Пономарьова, 1-а (смт Коцюбинське) ТОВ “Столиця Центробуд” під будівництво комплексу житлових будинків з об’єктами соціально-громадського призначення та паркінгами.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято на сесії Київради 12 липня.
Земельна ділянка передана в довгострокову оренду на 25 років.
Згідно з документом рішення, передана земля вилучається з фонду земель спецпризначення (території Міністрества оборони України) та передається до території житлової та громадської забудови. Одночасно прийнято рішення про припинення Міноборони права користування земельною ділянкою площею 117 га, відведених ще у 1976 р. та 1969 р.
Рішенням сесії затверджено проект землеутрою щодо відведеної ТОВ “Столиця Центробуд” земельної ділянки.
Товариство зобов’язано передати ГУ житлового забезпечення 7% житлової площі на відселення жителів з ділянок забудови, аварійних та непридатних для проживання будинків з урахуванням житлової площі, яка витрачена на відселення мешканців колишнього військового містечка №136. Крім того, компанія має сплатити до міського бюжету на розвиток житлового будівництва до моменту здачі в експлуатацію збудованої житлової площі кошти в розмірі 5% витрат будівництва загальної площі цих житлових будинків, виходячи з опосередкованої вартості спорудження житла.
УНІАН
Идентификатор: 2377