Містобудівна рада схвалила проект будівництва ресторану на Петровській алеї біля Зеленого театру

Містобудівна рада схвалила проект будівництва ресторану на Петровській алеї біля Зеленого театру

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект будівництва ресторану на Петровській алеї біля Зеленого театру.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні Містобудівної ради.
Разом з тим, головуючий на засіданні головний архітектор Києва Василь присяжнюк рекомендував авторам проекту допрацювати його з урахуванням рекомендацій членів Містобудівної ради. Так, на думку головного архітектора, будівництво даного об`єкту має здійснюватися в одну, а не в дві, як пропонується проектом, черги, що стане гарантією завершення будівництва всього архітектурного комплексу, а не тільки будівлі ресторану. Також В.Присяжнюк рекомендував зменшити висоту будівлі ресторану і погодити його проект з Укрреставрацією, оскільки будівництво вестиметься в історичній частині міста.
Проект будівництва ресторану розроблений у творчій майстерні “С.Юнаков” на замовленням ТОВ «Делікатес», що входить до Групи компаній «Козирна карта».
Згідно з проектом, загальна площа комплексу становитиме 10,7 тис. кв м, зокрема площа ресторану на 600 посадочних місць - 5,6 тис. кв м. Максимальна висота будівлі - 17 метрів. Проектом передбачено будівництво закритого паркінгу на 100 машиномісць, а також відкритого, площею 1,3 тис. кв. м. Проект розроблений з урахуванням ландшафтних особливостей території. Комплекс планується побудувати в дві черги: перша черга - будівництво ресторану, друга - розважального центру.
Під час обговорення проекту член Містобудівної ради Лариса СКОРИК зазначила, що комплекс виконаний в «чистому стилі неоконструктівізму і чудово вписується в навколишній ландшафт». Проект є прикладом того, як можна виховувати смак замовника, пропонуючи йому елегантні архітектурні рішення», - додала Л.СКОРИК.
Члени Містобудівної ради також зазначили, що проект дозволить відродити і підкреслити значущість Паркової дороги, як однієї з історично сформованих зон відпочинку столиці.
УНІАН
Идентификатор: 2364