Блок Черновецького створив реєстр дитячих і спортивних майданчиків Києва та ініціював мораторій на їхню забудову

Блок Черновецького створив реєстр дитячих і спортивних майданчиків Києва та ініціював мораторій на їхню забудову

Блоком Леоніда Черновецького створено реєстр дитячих і спортивних майданчиків столиці та ініційовано мораторій на їхню забудову.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київради, за словами співголови Блоку Алли ШЛАПАК, Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підтримав цю ініціативу.
А.ШЛАПАК також зазначила, що до реєстру увійшло 3,5 тисячі ділянок, на яких розташовані дитячі та спортивні майданчики. „Сьогодні ці ділянки ніким незахищені, а мешканці, аби запобігти варварській забудові, змушені лягати під бульдозери аморальних забудовників”, - наголосила вона.
Крім того, додала А.ШЛАПАК, ці ділянки будуть внесені до бази даних Державного земельного кадастру, де чітко буде вказано, що це спортивний або дитячий майданчик. „Ми пройшли по всьому місту, сфотографували всі ці об’єкти, дали характеристику кожному з них і підготували проект рішення Київради з метою запобігання будівництву на цих ділянках. Це і є реальна робота депутатів на благо киян”, - підкреслила співголова Блоку Черновецького.
Також, за словами А.ШЛАПАК, скандальні будівництва в Києві стали можливими або через відсутність громадських слухань за участю мешканців, або через фальсифікацію результатів цих громадських слухань. „На превеликий жаль, ми сьогодні маємо в деяких випадках ігнорування цієї проблеми з боку районних рад, оскільки саме на райони покладена функція організації та проведення громадських слухань. Громадські слухання - це не просто протокол, це шлях до компромісу між забудовниками і мешканцями. І за законом відповідальність за це лежить на головах районів. Тому ми будемо посилювати контроль за цим, аби керівники районів подавали правдиві результати громадських слухань”, - наголосила вона.
За словами співголови Блоку Леоніда Черновецького, депутати Блоку переконані, що даний реєстр сприятиме раціональному використанню бюджетних коштів при формуванні міської адресної програми будівництва і реконструкції дитячих та спортивних майданчиків на 2008-2011 роки та виконанню доручень виборців.
УНІАН
Идентификатор: 2370